Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η ELPEN βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης

27/10/2014 10:24:02 πμ
Δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η  ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ELPEN, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς, συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων οστικής πυκνότητας για γυναίκες και άνδρες από 45 ετών και άνω, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οστεοπόρωσης υπό την αιγίδα του Συλλόγου σκελετικής υγείας «Πεταλούδα» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Οι μετρήσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της κλινικής μελέτης OSTRIA (OSTeoporosis scReening trIAl), η οποία εκπονείται από το τμήμα Κλινικών Μελετών της ΕLPEN και μετρά ήδη τρία χρόνια ζωής. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 μετρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η επιδημιολογική μελέτη OSTRIA αφορά στη μέτρηση της οστικής πυκνότητας - περιφερική μέτρηση οστικής πυκνότητας πτέρνας με υπερήχους - σε Ελληνίδες μετεμμηνοπαυσιακής ηλικίας (διεξαγωγή με ενημέρωση ΕΟΦ και FDA Clinical Trials Identifier).

Για τις ανάγκες των μετρήσεων, η ELPEN διέθεσε στο Σύλλογο Πεταλούδα, τρία ιδιόκτητα, υπερσύγχρονα μηχανήματα υπερήχων τύπου SAHARA/HOLOGIC, ο χειρισμός των οποίων έγινε από ειδικά εκπαιδευμένους χειριστές. Με βάση τις ενδείξεις από τις μετρήσεις, οι εθελοντές ειδικευμένοι Ορθοπεδικοί που συμμετείχαν στην εκστρατεία, συμβούλευσαν τους εξεταζόμενους αναφορικά με την ανάγκη πιθανής διενέργειας περαιτέρω εξετάσεων ή κλινικού ελέγχου από τον θεράποντα ιατρό τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ELPEN υποστήριξε δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την σκελετική υγεία μέσω διανομής ενημερωτικών εντύπων με έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες υπό την αιγίδα της Α’ ΜΓ κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, Νομού Έβρου και του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Το προληπτικό πρόγραμμα βρίσκεται υπό επεξεργασία απαντά το υπ. Υγείας


Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος