Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η Bristol Myers Squibb ισχυροποιεί την παρουσία της στην Αιματολογία

16/9/2020 1:51:07 μμ
Διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με το luspatercept
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Bristol Myers Squibb (BMS) ισχυροποιεί τη θέση της στη θεραπευτική κατηγορία της Αιματολογίας, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της με το luspatercept, την πρώτη εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαρμακευτική θεραπεία ενήλικων ασθενών με εξαρτώμενη από μεταγγίσεις αναιμία που σχετίζεται είτε με τη β-θαλασσαιμία ή με τα μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. 

Πρόκειται για μια επαναστατική θεραπεία κατά της αναιμίας που θα συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, καθώς δύναται να μειώσει τη συχνότητα των μεταγγίσεων, στις οποίες πρέπει να υποβάλλονται.

Με αφορμή την έγκριση του luspatercept, η πρόσοψη και οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου της Bristol Myers Squibb Ελλάδος «ντύθηκαν» με εικόνες υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων, παραπέμποντας στη θεραπευτική δράση του προϊόντος.

«Η σταθερή πρόοδος που σημειώνουμε στον τομέα της Αιματολογίας, μας γεμίζει υπερηφάνεια, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει την ευθύνη μας απέναντι στους χιλιάδες ανθρώπους με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα, οι οποίοι στηρίζονται στις θεραπείες μας για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία και μακρόχρονη κληρονομιά μας στην έρευνα και ανάπτυξη αιματολογικών φαρμάκων, συνεχίζουμε να διερευνούμε νέες θεραπευτικές επιλογές», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της BMS στην Ελλάδα, Ελισσάβετ Προδρόμου (HEGR2005587-01 29 July 2020). 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ως πρώτης γραμμής θεραπείας για την αναιμία
Ο Μ. Θεμιστοκλέους συναντήθηκε με εκπροσώπους συλλόγων πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία






Σχετικά άρθρα

KANNABIO: «Θεραπευτικές εφαρμογές των κανναβινοειδών»
Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Εντυπωσιακή η παρουσία της FITO στο Hellas Pharm 2024
Η εταιρεία επικοινώνησε τις μεγάλες αλλαγές που έχει υλοποιήσει στα προϊόντα της
Pfizer: Δεύτερη καμπάνια με τη Lady Gaga
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας