Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

H APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

20/5/2021 4:43:05 μμ
Και προωθεί το μήνυμα «SAVE THE BEES» σε όλη την Ελλάδα και στις 40 χώρες του κόσμου όπου δραστηριοποιείται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η APIVITA γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20 Μαΐου) η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η APIVITA, σε συνεργασία με την ομάδα του The Bee Camp και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε μία μεγάλη… κυψέλη στον εμβληματικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Με το σύνθημα «SAVE THE BEES», φιλοδοξεί να καλωσορίσει τους κατοίκους της Αθήνας στο μαγικό κόσμο της μέλισσας και να τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την αξία και τα οφέλη της επικονίασης, τον τρόπο λειτουργίας ενός μελισσιού αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού.

Η «κυψέλη» ευαισθητοποίησης για τη μέλισσα θα είναι ανοιχτή για την ενημέρωση των επισκεπτών τις εξής ημέρες και ώρες:
Πέμπτη 20 Μαΐου 16:00-20:00 - Παρασκευή 21 Μαΐου 16:00-20:00 Σάββατο 22 Μαΐου 11:00-20:00 - Κυριακή 23 Μαΐου 11:00-20:00.

Παράλληλα, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, η APIVITA και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος θα «ταξιδέψουν» χιλιάδες επιβάτες και επισκέπτες του Αεροδρομίου στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Για μία ακόμη χρονιά, μια μεγάλη οθόνη στο επίπεδο αναχωρήσεων θα μετατραπεί σε ένα «μελίσσι», το οποίο θα ενημερώνει τους διερχόμενους επιβάτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, την αξία των επικονιαστών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προς δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν και σε Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ισπανία, ενώ συνολικά το μήνυμα «SAVE THE BEES» θα ταξιδέψει σε 40 χώρες του κόσμου όπου η APIVITA δραστηριοποιείται! 

Σε συνεργασία με το The Bee Camp, δημιουργήθηκαν περισσότερα από 30.000 φακελάκια με σπόρους μελισσοκομικών φυτών, οι οποίοι αφού φυτευτούν σε γλάστρες, κήπους και μπαλκόνια θα αποτελέσουν το καλύτερο εφόδιο για τις αστικές μέλισσες στο καθημερινό τους ταξίδι στην πόλη.

Τέλος, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την προστασία της μέλισσας το οποίο θα προβληθεί σε 8 σχολεία της επικράτειας (Σέρρες, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιεράπετρα κ.α.) στο πλαίσιο του προγράμματος «Bee Twinners». 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικές ομιλίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα!


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης