Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

DEMO ABEE: Πρωτοπορεί στον τομέα της νεφρολογίας
Από το 1996 ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα προϊόντα αιμοκάθαρσης
Cambridge: Νέο εργαλείο ανίχνευσης καρδιαγγειακού κινδύνου
Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ευρώπη
ΠΦΣ: Οι θεσμικοί φορείς κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΦΣΑ και από τον Κ. Βαρδιάμπαση

H APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

20/5/2021 4:43:05 μμ
Και προωθεί το μήνυμα «SAVE THE BEES» σε όλη την Ελλάδα και στις 40 χώρες του κόσμου όπου δραστηριοποιείται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η APIVITA γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20 Μαΐου) η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η APIVITA, σε συνεργασία με την ομάδα του The Bee Camp και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε μία μεγάλη… κυψέλη στον εμβληματικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Με το σύνθημα «SAVE THE BEES», φιλοδοξεί να καλωσορίσει τους κατοίκους της Αθήνας στο μαγικό κόσμο της μέλισσας και να τους δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την αξία και τα οφέλη της επικονίασης, τον τρόπο λειτουργίας ενός μελισσιού αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού.

Η «κυψέλη» ευαισθητοποίησης για τη μέλισσα θα είναι ανοιχτή για την ενημέρωση των επισκεπτών τις εξής ημέρες και ώρες:
Πέμπτη 20 Μαΐου 16:00-20:00 - Παρασκευή 21 Μαΐου 16:00-20:00 Σάββατο 22 Μαΐου 11:00-20:00 - Κυριακή 23 Μαΐου 11:00-20:00.

Παράλληλα, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, η APIVITA και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος θα «ταξιδέψουν» χιλιάδες επιβάτες και επισκέπτες του Αεροδρομίου στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Για μία ακόμη χρονιά, μια μεγάλη οθόνη στο επίπεδο αναχωρήσεων θα μετατραπεί σε ένα «μελίσσι», το οποίο θα ενημερώνει τους διερχόμενους επιβάτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, την αξία των επικονιαστών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προς δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν και σε Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ισπανία, ενώ συνολικά το μήνυμα «SAVE THE BEES» θα ταξιδέψει σε 40 χώρες του κόσμου όπου η APIVITA δραστηριοποιείται! 

Σε συνεργασία με το The Bee Camp, δημιουργήθηκαν περισσότερα από 30.000 φακελάκια με σπόρους μελισσοκομικών φυτών, οι οποίοι αφού φυτευτούν σε γλάστρες, κήπους και μπαλκόνια θα αποτελέσουν το καλύτερο εφόδιο για τις αστικές μέλισσες στο καθημερινό τους ταξίδι στην πόλη.

Τέλος, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την προστασία της μέλισσας το οποίο θα προβληθεί σε 8 σχολεία της επικράτειας (Σέρρες, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιεράπετρα κ.α.) στο πλαίσιο του προγράμματος «Bee Twinners». 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στις 15 & 16 Ιουνίου από το Netweek και το Health Daily της Boussias
Pharmasept, ΟΦΕΤ και Anaplasis στις κορυφαίες διακρίσεις


Σχετικά άρθρα

DEMO ABEE: Πρωτοπορεί στον τομέα της νεφρολογίας
Από το 1996 ξεκίνησε να παράγει τα πρώτα προϊόντα αιμοκάθαρσης
EUROMED: Αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία των καλλυντικών της BioNike
Ανήκει στις κορυφαίες εταιρείες premium προϊόντων περιποίησης παγκοσμίως
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ:
Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία σε όλα τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του