Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η αγορά της τηλεϊατρικής θα φτάσει τα 760 εκατ. δολάρια έως το 2030

26/9/2023 10:39:41 μμ
Σύμφωνα με έκθεση της Global Data
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα έκθεση της Global Data αναδεικνύει τη δυναμική ανάπτυξη που θα σημειώσουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την τηλεϊατρική, με τις νέες τεχνολογίες να συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συσκευών που αξιοποιούνται για την εξ αποστάσεως συμβουλευτική, διάγνωση ακόμα και θεραπεία. 


Η σχετική αγορά υπολογίζεται ότι θα κινηθεί με ρυθμό ανάπτυξης 3,3% και να φτάσει τα 760 εκατ. δολάρια έως το 2030, από 548,9 εκατ. δολάρια το 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία και έδωσε σημαντική ώθηση στον τομέα. 


Σύμφωνα με τους αναλυτές της Global Data οι συσκευές εξ αποστάσεως διαχείρισης ασθενών «έχουν την προοπτική να φέρουν την επανάσταση στην αυτοφροντίδα», με την τεχνολογία 5G να αποτελεί το όχημα ώστε τα πραγματικά δεδομένα να αποστέλλονται και να αναλύονται ταχύτερα.


«Ακόμα και με το πέρας της πανδημίας, αυτές οι συσκευές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για πολλούς λόγους, καθώς οι ασθενείς είτε προτιμούν να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε δομές/χώρους υγείας είτε δυσκολεύονται να μετακινηθούν», σημειώνει η συγγραφέας της μελέτης Alexandra Murdoch σύμφωνα με το pharmaceutical-technology.com. Διευκρινίζει δε ότι οι συσκευές, είτε εξωτερικές (π.χ. ρολόγια με μετρητές ζωτικών ενδείξεων ή αισθητήρες γλυκόζης) είτε σε μορφή εμφυτεύματος (όπως είναι οι βηματοδότες) βοηθούν τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα υγείας «κυριολεκτικά οπουδήποτε».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
«Στοχεύει λάθος κλάδο για τις ελλείψεις», όπως αναφέρουν


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους