Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


GSK: Επενδύει στην ανάπτυξη του τομέα R&D

20/10/2022 3:00:20 πμ
Μέσω της συνεργασίας με την εταιρεία Tempus
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η GSK plc ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Tempus για 3 ακόμα χρόνια, με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και να παρέχει στους ασθενείς εξατομικευμένες θεραπείες αμεσότερα. Ειδικότερα, η Tempus παρέχει στην GSK πρόσβαση στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης καθώς και στη βάση δεδομένων ασθενών που διαθέτει. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν ώστε να βελτιώσουν το σχεδιασμό κλινικών μελετών, να επιταχύνουν τη διαδικασία συμμετοχής σε αυτές και να αναγνωρίσουν θεραπευτικούς στόχους.

Ο Tony Wood, επικεφαλής του επιστημονικού τομέα της GSK, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει στην GSK μοναδικές γνώσεις για την ανακάλυψη νέων και καλύτερων φαρμάκων. Η Tempus συμπληρώνει το έργο που κάνει ήδη η ομάδα μας στο πεδίο της γονιδιωματικής και της μηχανικής μάθησης τόσο στην πρώιμη ανακάλυψη όσο και στις κλινικές δοκιμές».
Οι επενδύσεις της GSK στη γενετική, στη γονιδιωματική και στην τεχνητή νοημοσύνη/μηχανική μάθηση έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό υπερδιπλάσιων θεραπευτικών στόχων για το πρώιμο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της από το 2017.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός






Σχετικά άρθρα

UNI-PHARMA & InterMed: Δέκα βραβεία σε δύο μήνες
Στις διοργανώσεις «Green Brand Awards», «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς» και «Προϊόν της Χρονιάς»
OTC τζελ για τη στυτική δυσλειτουργία θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από τη Haleon
Έχει λάβει την έγκριση από τον FDA ως ιατροτεχνολογικό
Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024