Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί έκλεισαν φαρμακεία στη Γερμανία;

10/5/2023 9:20:21 μμ
Έκπληκτοι οι πολίτες στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακεία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό τους τι πρέπει να αλλάξει για να παραμείνουν βιώσιμα.

Στο πλαίσιο της δράσης πολλά φαρμακεία παρέμειναν κλειστά έως το μεσημέρι, με αφίσες και ανακοινώσεις στις βιτρίνες που εξηγούσαν στο κοινό τους λόγους της απεργίας αλλά και με τους ίδιους τους φαρμακοποιούς να στέκονται έξω από την πόρτα. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του φαρμακείου (φωτο), του οποίου η πρόσοψη είναι καλυμμένη με προειδοποιητικές ταινίες και το ζευγάρι των φαρμακοποιών - ιδιοκτητών με γιλέκα ασφαλείας να το «φρουρούν».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του pharmazeutische-zeitung.de, σχεδόν όλοι οι πελάτες που πέρασαν από το φαρμακείο έδειξαν πλήρη κατανόηση και δεν είχαν πρόβλημα να ξαναπεράσουν  αργότερα για να εξυπηρετηθούν. Πολλοί επίσης ήταν εκείνοι που αφιέρωσαν χρόνο για να ενημερωθούν και μάλιστα εξεπλάγησαν όταν άκουσαν τα προβλήματα της τιμολόγησης, των αποζημιώσεων, της φορολογίας κ.ά. Αλλοι προσφέρθηκαν ακόμα και να βοηθήσουν με τον φαρμακοποιό να τους παρακαλεί «να μιλήσουν με τους πολιτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση έγινε λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς έγινε αντιληπτό στους πολίτες πώς είναι να ζουν χωρίς φαρμακεία στην περιοχή τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion
Ο τομέας της υγείας και των υπηρεσιών της χώρας είναι σε κρίση






Σχετικά άρθρα

Ηλ. Βασιλαδιώτης: Ιδιοκτησιακό, ΦΥΚ και βιωσιμότητα οι στόχοι μου για τον ΦΣΑ
Ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου ανοίγει ατζέντα του στο f.daily
35 φαρμακοποιοί προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία της χώρας
Σύμφωνα με προκήρυξη του ΑΣΕΠ
Peifasyn Academy: Νέο επιστημονικό webinar για τις ψυχικές διαταραχές και τη φλουοξετίνη
Σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και ιστορική αναδρομή της φλουοξετίνης στην καθημερινή κλινική πράξη του φαρμακείου
Γαλλία: Τα φαρμακεία μετατρέπονται σε κόμβους υγείας και πρόληψης
Σύμφωνα με τον Hervé Jouves που μίλησε στην εφημερίδα L’Opinion