Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Γιατί έκλεισαν φαρμακεία στη Γερμανία;

10/5/2023 9:20:21 μμ
Έκπληκτοι οι πολίτες στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακεία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό τους τι πρέπει να αλλάξει για να παραμείνουν βιώσιμα.

Στο πλαίσιο της δράσης πολλά φαρμακεία παρέμειναν κλειστά έως το μεσημέρι, με αφίσες και ανακοινώσεις στις βιτρίνες που εξηγούσαν στο κοινό τους λόγους της απεργίας αλλά και με τους ίδιους τους φαρμακοποιούς να στέκονται έξω από την πόρτα. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα του φαρμακείου (φωτο), του οποίου η πρόσοψη είναι καλυμμένη με προειδοποιητικές ταινίες και το ζευγάρι των φαρμακοποιών - ιδιοκτητών με γιλέκα ασφαλείας να το «φρουρούν».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του pharmazeutische-zeitung.de, σχεδόν όλοι οι πελάτες που πέρασαν από το φαρμακείο έδειξαν πλήρη κατανόηση και δεν είχαν πρόβλημα να ξαναπεράσουν  αργότερα για να εξυπηρετηθούν. Πολλοί επίσης ήταν εκείνοι που αφιέρωσαν χρόνο για να ενημερωθούν και μάλιστα εξεπλάγησαν όταν άκουσαν τα προβλήματα της τιμολόγησης, των αποζημιώσεων, της φορολογίας κ.ά. Αλλοι προσφέρθηκαν ακόμα και να βοηθήσουν με τον φαρμακοποιό να τους παρακαλεί «να μιλήσουν με τους πολιτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση έγινε λίγο πριν από τις τοπικές εκλογές και στέφθηκε με επιτυχία, καθώς έγινε αντιληπτό στους πολίτες πώς είναι να ζουν χωρίς φαρμακεία στην περιοχή τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη