Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Για απόπειρα εκβιασμού και δωροδοκία κατηγορείται ο Χάρης Τομπούλογλου

27/12/2013 10:11:10 πμ
Στέλεχος της κυβέρνησης και πρώην διοικητής του Αγλ. Κυριακού συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ανήμερα Χριστουγέννων ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρης Τομπούλογλου προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά τη σύλληψη του από το τμήμα Εκβιασμού της Αστυνομίας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 25.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο διοικητής ζήτησε και έλαβε τα χαρτονομίσματα προκειμένου να μη βγάλει έκπτωτη τη διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείου μετά από διαγωνισμό. Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναλάβει την εκπόνηση μελέτης και δράσεων σχετικά με την παιδική παχυσαρκία.

Στον Χάρη Τομπούλογλου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού και παθητική δωροδοκία και η απολογία του αναμένεται σήμερα Παρασκευή 27/12. Στο 40χρονο συνεργό του ασκήθηκε επιπλέον η κατηγορία για αντίσταση κατά της Αρχής. Ο κ. Τομπούλογλου δήλωσε ότι υπερασπίζεται την αθωότητά του και ότι πιστεύει "στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει".


 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό του κόμματος".

 

Επίσης ο υπουργός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Συγχαίρουμε την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου. Καλούμε το Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του. Το Υπουργείο Υγείας πρωτοστατεί της προσπάθειας για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς”.


 

Ο Χάρης Τομπούλογλου ήταν στέλεχος της ΝΔ και πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη φαρμακευτική εταιρεία
Αθώοι κρίθηκαν και οι 2 γιατροί του ΕΣΥ που κατηγορήθηκαν για δωροληψία






Σχετικά άρθρα

Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη