Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Φαρμακοποιός κατέφυγε στην εισαγγελία για έλλειψη φαρμάκου

23/5/2022 1:54:42 πμ
Και πέτυχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη φαρμακευτική εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακοποιός από την Καλαμάτα, που ταλαιπωρείται με τις ελλείψεις φαρμάκων όπως εξάλλου και όλοι οι συνάδελφοί του στη χώρα, «πήρε την κατάσταση στα χέρια του» και απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της περιοχής του. Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός Βασίλης Χάντζος, όπως εξήγησε στο f.daily, ζήτησε από την εισαγγελία να ελέγξει αν η εταιρεία διατηρεί -όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο- το απαιτούμενο στοκ ενός συγκεκριμένου φαρμάκου για το διαβήτη για να καλύπτει την ελληνική αγορά για 3 μήνες. Ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας, ωστόσο -πριν από την όποια αναφορά της εισαγγελίας- η εταιρεία έσπευσε να αντιδράσει, λαμβάνοντας την απόφαση να αποστέλλει απευθείας στον φαρμακοποιό αλλά και σε όλα τα 150 φαρμακεία της Μεσσηνίας από ένα κουτί του εν λόγω φαρμάκου. 

Η υπόθεση αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πόσα μπορεί να επιτύχει κανείς, έστω και μόνος του, αν έχει την αποφασιστικότητα και τη γνώση να ενεργήσει με αποτελεσματικό τρόπο, όπως αναφέρει ο Β. Χάντζος και σε ανάρτησή του στο facebook και προσθέτει πως προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους φαρμακοποιούς που διαπιστώνουν ελλείψεις να καλούν την εταιρεία και να απαιτούν την ευνοϊκή αντιμετώπιση. Όπως αναφέρει: «η εταιρεία παρανομεί για άλλη μια φορά βάσει δικαίου ανταγωνισμού εφαρμόζοντας διαφορετικές εμπορικές πρακτικές ανά περιφέρεια της ίδιας επικράτειας. Η απόφαση της εταιρείας είχε σαν αποτέλεσμα συνάδελφοι εν Αθήναις να τηλεφωνούν στην εταιρεία και να απαιτούν ισότιμη μεταχείριση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την έγκριση των εμβολίων Covid-19 των Pfizer και Moderna για μωρά άνω των 6 μηνών


Σχετικά άρθρα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
Τα φαρμακεία αποτελούν μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στο online delivery
Και καταγράφουν σημαντική αύξηση των παραγγελιών τους
Συνολική διαχείριση των ασθενών με διαβήτη πετυχαίνουν οι φαρμακοποιοί
Σύμφωνα με μελέτη ανασκόπησης του Yale New Haven Health System