Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιός κατέφυγε στην εισαγγελία για έλλειψη φαρμάκου

23/5/2022 1:54:42 πμ
Και πέτυχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη φαρμακευτική εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακοποιός από την Καλαμάτα, που ταλαιπωρείται με τις ελλείψεις φαρμάκων όπως εξάλλου και όλοι οι συνάδελφοί του στη χώρα, «πήρε την κατάσταση στα χέρια του» και απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της περιοχής του. Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός Βασίλης Χάντζος, όπως εξήγησε στο f.daily, ζήτησε από την εισαγγελία να ελέγξει αν η εταιρεία διατηρεί -όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο- το απαιτούμενο στοκ ενός συγκεκριμένου φαρμάκου για το διαβήτη για να καλύπτει την ελληνική αγορά για 3 μήνες. Ο εισαγγελέας αυτεπαγγέλτως διενέργησε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει αν υπάρχει παράβαση της νομοθεσίας, ωστόσο -πριν από την όποια αναφορά της εισαγγελίας- η εταιρεία έσπευσε να αντιδράσει, λαμβάνοντας την απόφαση να αποστέλλει απευθείας στον φαρμακοποιό αλλά και σε όλα τα 150 φαρμακεία της Μεσσηνίας από ένα κουτί του εν λόγω φαρμάκου. 

Η υπόθεση αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πόσα μπορεί να επιτύχει κανείς, έστω και μόνος του, αν έχει την αποφασιστικότητα και τη γνώση να ενεργήσει με αποτελεσματικό τρόπο, όπως αναφέρει ο Β. Χάντζος και σε ανάρτησή του στο facebook και προσθέτει πως προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους φαρμακοποιούς που διαπιστώνουν ελλείψεις να καλούν την εταιρεία και να απαιτούν την ευνοϊκή αντιμετώπιση. Όπως αναφέρει: «η εταιρεία παρανομεί για άλλη μια φορά βάσει δικαίου ανταγωνισμού εφαρμόζοντας διαφορετικές εμπορικές πρακτικές ανά περιφέρεια της ίδιας επικράτειας. Η απόφαση της εταιρείας είχε σαν αποτέλεσμα συνάδελφοι εν Αθήναις να τηλεφωνούν στην εταιρεία και να απαιτούν ισότιμη μεταχείριση».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου
Αυξήθηκαν κατά 26% οι αιτήσεις από διάφορες χώρες του κόσμου


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας