Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου


ΦΥΚ: 2300 αιτήσεις σε ιδιωτικά φαρμακεία έγιναν από τους ασθενείς

3/7/2020 2:24:10 μμ
Ο ΕΟΠΥΥ καθιερώνει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μειώσει τις αναμονές στα δικά του φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Περισσότερες από 2.300 αιτήσεις για παράδοση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία είχαν κατατεθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και από τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί 1725 αιτήματα.

«Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του μέτρου έως το τέλος Μαΐου είχαν κατατεθεί συνολικά 1387 αιτήματα, ενώ μέσα στον Ιούνιο κατατέθηκαν 917 αιτήματα, κάτι που δείχνει ότι η νέα υπηρεσία "κερδίζει" όλο και περισσότερους δικαιούχους ΦΥΚ. Είναι πραγματικά ευχάριστο ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έχουν ήδη μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τους ασφαλισμένους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο καθιερώνει ο ΕΟΠΥΥ για τη διευκόλυνση των ασθενών

Ο Β. Πλαγιανάκος ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία που τίθεται σε λειτουργία και θα αφορά αρχικά τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μείωση αναμονών για τους ασθενείς. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που δίνει τη δυνατότητα στο δικαιούχο ΦΥΚ να εκδώσει ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για την εξυπηρέτησή του από επιλεγμένα φαρμακεία.

Ο δικαιούχος την ημέρα που θα επισκεφθεί το φαρμακείο θα μπει στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και θα επιλέξει την «Έκδοση Εισιτηρίου» και το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του. Πατώντας την «Έκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει το εισιτήριό του έχοντας τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το χρόνο αναμονής (αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο). Θα μπορεί είτε να το έχει στο κινητό του τηλέφωνο είτε να το εκτυπώσει και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη της σειράς προτεραιότητάς του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου Χρήστου Φαρμάκη, στη Βάσω Καλυβιώτη
Μεγαλύτερη η πτώση στα φάρμακα, μικρότερη στα OTC


Σχετικά άρθρα

Agata Jakoncic: Μνημόνιο κατανόησης με 4 αρχές για ένα νέο σύστημα Υγείας
Η πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum πιστεύει σε ένα καινοτόμο και μοντέρνο μοντέλο
Φάρμακο για τη χρόνια πρόωρη εκσπερμάτιση γίνεται ΜΗΣΥΦΑ
Πρόκειται για το συνδυασμό λιδοκαΐνης-πριλοκαΐνης της Recordati
ΕΜΑ: Έντεκα νέα φάρμακα συνιστώνται για έγκριση στην Ευρώπη
Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς
ΕΟΦ: Προσοχή στο προϊόν Oftalmaks
Διακινείται μέσω διαδικτύου ως θεραπεία κοινών ασθενειών του ματιού