Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


FDA: Εγκρίνει νέο εμβόλιο κατά του ιού RSV

2/6/2023 9:57:52 μμ
Είναι το δεύτερο που θα κυκλοφορήσει στον κόσμο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μόλις ένα μήνα μετά την έγκριση του πρώτου εμβολίου στον κόσμο για την προστασία από τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV (της GSK), ο FDA δίνει το πράσινο φως για την άδεια κυκλοφορίας στο αντίστοιχο εμβόλιο της Pfizer.

Το εμβόλιο προορίζεται για ενήλικες 60 ετών και άνω και αποτελείται από δύο πρωτεΐνες preF που συμβάλλουν στην προστασία έναντι των στελεχών A και B του ιού. Σύμφωνα με την εταιρεία, εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ 60-160 χιλιάδες ηλικιωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται λόγω του RSV, ενώ 6-10 χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους.


Το εμβόλιο μελετάται σε 37 χιλιάδες ανθρώπους και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν 66,7% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης κατώτερου αναπνευστικού και 85,7% στην πρόληψη σοβαρής νόσου.

Αναμένοντας τις συστάσεις των αρμόδιων αρχών για τη χρήση του, η Pfizer προβλέπει ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση του εμβολίου το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αγορά υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια και σε αυτή αναμένεται να εισέλθουν η Moderna αλλά και οι Sanofi & AstraZeneca, οι οποίες ετοιμάζουν θεραπείες αντισωμάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής


Σχετικά άρθρα

Αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι πέντε ιών
Σύμφωνα με τον ΙΣΑ & την Περιφέρεια Αττικής
ΕΚΠΑ: Προειδοποίηση για τις λοιμώξεις από Vibrio vulnificus
Απαιτούν άμεση εντατική φροντίδα και χειρουργική επέμβαση
EMA: Επανεξέταση φαρμάκου για τη διαχείριση του βάρους
Διερευνάται για τη μακροπρόθεσμη καρδιαγγειακή ασφάλεια