Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Φαρμακευτικές προαπαιτούν τις συνταγές των ασθενών από τους φαρμακοποιούς

13/1/2022 4:39:58 μμ
Το θέμα των ελλείψεων έχει πάρει νέες διαστάσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΣΔ, Νίκο Φουτούλη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Με το σταγονόμετρο» παραδίδουν ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες τα προϊόντα τους στα φαρμακεία, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη στην περιφέρεια που δεν υπάρχουν τα μέσα για καλύτερο εφοδιασμό.

Όπως αναφέρει στο f.daily ο Νίκος Φουτούλης, πρόεδρος του Φ.Σ. Δωδεκανήσου, μέχρι και συνταγές των ασθενών ζητούν ορισμένες εταιρείες, προκειμένου να του αποστείλουν ακριβώς τις συσκευασίες που θα χρειαστεί να χορηγήσει, γεγονός που θίγει σαφώς τα δικαιώματα των ασθενών σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα.

Όπως εξηγεί ο Ν. Φουτούλης το πρόβλημα σχετίζεται με τις χαμηλές τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα που καθιστά μη βιώσιμη τη διακίνησή τους καθώς και με το χρόνιο πλέον ζήτημα των παράλληλων εξαγωγών.
«Πότε θα σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; 500-600 εκατομμύρια είναι οι εξαγωγές στην Ελλάδα, αλλά γίνονται χωρίς πρώτα να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών μας. Φανταστείτε πόσο πιο δύσκολο είναι για εμάς στα νησιά να βρούμε τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Αν στη Ρόδο έχω πρόβλημα να βρω φάρμακα, τι γίνεται στην Τήλο ή στην Κάσο;», αναφέρει με αγανάκτηση ο πρόεδρος του Συλλόγου στο f.daily.

Ο ίδιος μίλησε και για τις προσωρινές ελλείψεις που ταλαιπώρησαν τους φαρμακοποιούς και τους νησιώτες στα Δωδεκάνησα το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες όμως αρχίζουν να ομαλοποιούνται γιατί οφείλονταν μόνο σε κακό προγραμματισμό κατά τη διάρκεια των γιορτών. Σημείωσε βέβαια πως τα απαγορευτικά στις μετακινήσεις των πλοίων λόγω καιρού είναι ένας πρόσθετος λόγος που οι φαρμακοποιοί στα Δωδεκάνησα πραγματικά εξαντλούνται στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)