Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα

19/4/2024 1:00:01 πμ
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η FAMAR, μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη, ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στις υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων για λογαριασμό τρίτων (3PL) με νέες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής της στη Θήβα. Υλοποιεί στοχευμένες επενδύσεις με την προσθήκη τριών υπερσύγχρονων modules, τα οποία θα αυξήσουν σημαντικά την αποθηκευτική δυναμική του Κέντρου Διανομής.


Συγκεκριμένα, τα τρία αυτά modules, σχεδιασμένα με βάση τις αυστηρές απαιτήσεις της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αναμένεται να προσθέσουν 6.000m2 αποθηκευτικού χώρου, δημιουργώντας επιπλέον 7.500 παλετοθέσεις. Το ένα εκ των τριών modules, έκτασης 2.000m2, θα αφορά τη διαχείριση φαρμάκων που απαιτούν ψύξη. Παράλληλα, αυξάνει το στόλο του Κέντρου Διανομής της με σύγχρονα διζωνικά φορτηγά με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2-8°C και 15-25°C), εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη. 


Επιπρόσθετα ηγείται της ομαλής μετάβασης από το ΕΟΦoσήμο στη σειριοποίηση φαρμάκων έως το 2025. Στο Κέντρο Διανομής, η FAMAR έχει δρομολογήσει επενδύσεις για την παροχή υπηρεσιών off-line serialization, όπου η εταιρεία διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς εφαρμόζει την εν λόγω διαδικασία, ήδη από το 2020, στα παραγωγικά της εργοστάσια. Πρόκειται για μια διαδικασία που ενισχύει την ασφάλεια και την ιχνηλασιμότητα των φαρμάκων με τρόπο που συμμορφώνεται απόλυτα με την ελληνική νομοθεσία.


Ο Απόστολος Σαγιάκος, Γενικός Διευθυντής της FAMAR στην Ελλάδα, σχολίασε τις επενδύσεις λέγοντας: «Η επέκταση του Κέντρου Διανομής στη Θήβα και η ενίσχυση των υπηρεσιών μας με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αποτελούν κρίσιμα βήματα για τη στήριξη της αυξανόμενης ζήτησης και την προσφορά ασφαλέστερων και πιο αποτελεσματικών λύσεων στους πελάτες μας. Με αυτές τις κινήσεις, η FAMAR όχι μόνο διασφαλίζει την επικράτηση στον κλάδο αλλά και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης στρατηγικής που θα εξασφαλίσει τη μακροχρόνια επιτυχία μας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι επενδύσεις σε κλινικές έρευνες στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ. έως το 2025
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός


Σχετικά άρθρα

Plac Control: Χορηγός στις εκδηλώσεις «Βιώσιμη Οδοντιατρική - Κάνοντας τη διαφορά»
Για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη, ποιοτική και «πράσινη» οδοντιατρική περίθαλψη
Β. Μπιρλιράκης: «Τεράστια η τεχνογνωσία που λάβαμε από τους ιταλικούς συνεταιρισμούς»
Ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ και δεκάδες μέλη της επισκέφτηκαν τη γειτονική χώρα
Σταματά η κυκλοφορία του φαρμάκου βαρδεναφίλης
Η απόφαση ισχύει για όλη την Ευρώπη και σχετίζεται με εμπορικούς λόγους
ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.: Ξεκινά επετειακή καμπάνια για τα 30 του χρόνια
Σε συνεργασία με την εταιρεία Golden Dust