Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Μαγνησίας: «Να ληφθεί μέριμνα ώστε να μη στερηθούν οι πολίτες τα φάρμακά τους»

1/6/2010
Δελτίο Τύπου σχετικά με το θέμα της θεώρησης συνταγών – Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με Δελτίο Τύπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας ενημέρωσε τους πολίτες του νομού για θέματα που αφορούν τις ισχύουσες κυβερνητικές διατάξεις που διέπουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη (υποχρεωτική θεώρηση συνταγών αξίας άνω των 150 ευρώ, μη αποζημίωση των Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.), ενώ παράλληλα επεσήμανε τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν στην εφαρμογή των διατάξεων αυτών:

 

 

«Βόλος, 31/5/2010

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, στην προσπάθειά του να ενημερωθούν οι πολίτες για τα προβλήματα που υπάρχουν μετά τις καινούργιες κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων και στις διατάξεις που θα ισχύουν από σήμερα 1η Ιουνίου 2010, ανακοινώνει τα εξής:

 

Σε όλα ανεξαρτήτως των ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα χορηγούνται με συνταγή από κανένα φαρμακείο, φάρμακα που η αξία της αθεώρητης συνταγής ξεπερνά τα 150 ευρώ, καθώς επίσης και ευρείας κατανάλωσης φάρμακα, δηλαδή αυτά που το κουπόνι είναι χρώματος καφέ.

 

Σε ό,τι αφορά τη θεώρηση των συνταγών, θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να θεωρούν πρώτα τις συνταγές και μετά να τις εκτελούν, γιατί διαφορετικά οι φαρμακοποιοί θα αδυνατούν να κρατούν αθεώρητες συνταγές, διακινδυνεύοντας να τιμωρηθούν με πρόστιμο από το ασφαλιστικό ταμείο.

 

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, θα πρέπει να έχουν ήδη προβλέψει το ζήτημα της θεώρησης των συνταγών, διαφορετικά οι ασφαλισμένοι συμπολίτες μας δεν θα παίρνουν τα φάρμακά τους.

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής ή στοιχειωδώς επαρκής κάλυψη του προβλήματος της θεώρησης των συνταγών από τα ασφαλιστικά ταμεία της περιοχής της Μαγνησίας, αφενός μεν μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, περισσότερο δε στην ύπαιθρο και στα Κέντρα Υγείας και θα δημιουργηθεί από σήμερα κιόλας μείζον θέμα.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας του νομού μας θα φροντίσουν, όπου υπάρξει πρόβλημα, να το επιλύσουν άμεσα και έγκαιρα και οι ασφαλισμένοι πολίτες συνάνθρωποί μας δεν θα στερηθούν το πολύτιμο αγαθό του φαρμάκου.

 

Τέλος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας για μια ακόμα φορά, αν του ζητηθεί η συμβουλή του, είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί άμεσα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο