Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Ηρακλείου: «Ανούσια, περιττή και επιβαρυντική η θεώρηση των συνταγών»

31/5/2010
Ανοικτή επιστολή προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την αντίθεσή του στο μέτρο της θεώρησης των συνταγών, για φάρμακα η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, εκφράζει με ανακοίνωσή του (ανοιχτή επιστολή) ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου (Φ.Σ.Η.), ζητώντας από τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, από κοινού, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στο φάρμακο.

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μέτρο που ίσχυε πριν πέντε χρόνια, αλλά δε βοήθησε στον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών, αντιθέτως αύξησε τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα έχουν οι ασφαλισμένοι στην ενδοχώρα του Νομού, οι οποίοι πρέπει να έρχονται στην πόλη του Ηρακλείου για τη θεώρηση του βιβλιαρίου, προκειμένου να πάρουν τα φάρμακά τους.

 

Η ανοιχτή επιστολή του Φ.Σ.Η. αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

 

«Ηράκλειο, 29/5/2010

 

Αγαπητοί συμπολίτες

 

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι με νόμο που ψηφίστηκε στις 11/05/2010 επανήλθε το μέτρο της θεώρησης των συνταγών των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη των 150 ευρώ. Ένα μέτρο που ίσχυε και πριν από 5 χρόνια και το οποίο όχι μόνο δεν βοήθησε στον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών, αντιθέτως αύξησε τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σήμερα η κυβέρνηση επαναφέρει το μέτρο της θεώρησης χωρίς να έχει λύσει βασικά πρακτικά θέματα, όπως η επάνδρωση των ασφαλιστικών ταμείων με ελεγκτές ιατρούς και επίσης παρέχοντας τη δυνατότητα θεώρησης συνταγών σε κέντρα υγείας και άλλες απομακρυσμένες περιοχές του Νομού μας. Φανταστείτε έναν ασφαλισμένο συνταξιούχο από τη Βιάννο ο οποίος για να πάρει τα φάρμακα του, τα οποία κοστίζουν πάνω από 150 ευρώ, θα πρέπει να έρθει στο Ηράκλειο, να πάει στον ελεγκτή του ασφαλιστικού ταμείου, να θεωρήσει τη συνταγή και μετά να επιστρέψει στη Βιάννο και να πάρει τα φάρμακα του.

 

Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου πιστεύουν ότι όλα αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης, μοναδικό σκοπό έχουν να δυσκολέψουν τον Έλληνα πολίτη στο να προμηθεύεται τα φάρμακα του. Αυτό το επιτυγχάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες στερούνται ουσίας και δείχνουν ότι για μία ακόμα φορά ο μισθωτός, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος αποτελούν το εύκολο θύμα της κυβερνητικής πολιτικής. Μία κυβερνητική πολιτική που δεν βασίζεται σε σχεδιασμό και απλή λογική για να επιτύχει το δύσκολο έργο για τον έλεγχο της αυξανόμενης φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά η οποία υιοθετεί τη λογική της επιβάρυνσης του ασφαλισμένου, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές του ανάγκες και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο νομό μας.. Αυξάνει έμμεσα το κόστος διαβίωσης του ασφαλισμένου και τον αναγκάζει να πληρώνει από την τσέπη του το κόστος των φαρμάκων, που η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να του χορηγεί.

 

Οι φαρμακοποιοί του Νομού Ηρακλείου ζητούν από εσάς να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή “Την ελεύθερη πρόσβαση του ασφαλισμένου στο φάρμακο”. Χωρίς ανούσια μέτρα και περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι, είναι ότι κάθε μέρα μας παίρνουν και κάτι από όλα αυτά, τα οποία τόσα χρόνια ο Έλληνας πολίτης, με κόπο και αίμα είχε κερδίσει. Εάν δεν φωνάξουμε και δεν διαμαρτυρηθούμε θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν καινούργια δυσβάσταχτα μέτρα εις βάρος όλων των πολιτών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο