Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας

19/9/2023 3:03:35 μμ
Τα οφέλη για την Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο κανονισμό για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (Health Technology Assessment, HTA) παρουσίασαν εκπρόσωποι της Ε.Ε. στη διάρκεια της Ημερίδας «From Theory to Practice: Implementing the EU Health Technology Assessment Regulation», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, 'Αρη Αγγελή. 


Η Aξιολόγηση Tεχνολογιών Yγείας (HTA) εξετάζει πληροφορίες σχετικά με ιατρικά, οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση των τεχνολογιών Υγείας. Ειδικότερα, αφορά την αξιολόγηση νέων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.


Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας αφορά κυρίως τη δημιουργία ενός μηχανισμού για συλλογικές κλινικές αξιολογήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες ύστερα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα κράτη-μέλη σαν βάση για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες που χρειάζονται για να ληφθούν οι αποφάσεις τιμολόγησης και αποζημίωσης νέων προϊόντων. 


Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Υγείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Bela Dajka εξήγησε ότι ο κανονισμός θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στη θέσπιση κανόνων για τα φάρμακα και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα αλλά και σε διακρατικές συνεργασίες σε αυτούς τομείς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή