Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εξώδικο ΦΣΑ προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ

11/10/2019 3:23:57 μμ
Για τα λανθασμένα ειδοποιητήρια προς τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με εξώδικο απαντά ο ΦΣΑ στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ ζητώντας να κατέβουν άμεσα οι λανθασμένες αναρτήσεις οφειλών που εμφανίζονται άδικα για πολλούς φαρμακοποιούς, και οι αρμόδιοι να προβούν άμεσα στη διόρθωσή τους.

Σημειώνεται πως δεκάδες φαρμακοποιοί έχουν λάβει ειδοποιητήρια για τεράστια χρέη προς το ΤΣΑΥ και με την απειλή εφαρμογής των μέτρων περί υποχρεωτικής είσπραξης. Από τα στοιχεία που διαθέτει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής υπάρχουν ειδοποιητήρια που χρεώνουν φαρμακοποιούς με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ακόμα και με ποσά ύψους 114.378,76 ευρώ, που σημαίνει ότι αυτοί οι φαρμακοποιοί δεν κατέβαλαν καθόλου εισφορές σχεδόν στο σύνολο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Ο ΦΣΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ επειδή ανήρτησε ειδοποιήσεις οφειλών για τους φαρμακοποιούς-μέλη του με αμφισβητούμενα υπέρογκα  ποσά, τα οποία είναι στη πλειοψηφία τους λανθασμένα λόγω μη σωστής ενημέρωσης του συστήματος με τις μέχρι σήμερα καταβληθείσες εισφορές, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

«Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μας προς τη Διοίκηση για διευθέτηση του θέματος, η μόνη απάντηση ήταν η άποψη "να ενταχθούν οι φαρμακοποιοί στη ρύθμιση των 120 δόσεων και βλέπουμε". Η ενέργεια αυτή βέβαια δεν αποτελεί λύση, καθώς η ρύθμιση γίνεται επί συγκεκριμένου και αποδεκτού ποσού οφειλής και όχι επί αμφισβητούμενου», σημειώνει ο ΦΣΑ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης