Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης αναβολικών!

8/11/2018 12:39:13 μμ
...τα οποία χορηγούσαν σε αθλητές για την αντιμετώπιση των παρενεργειών!!!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παρασκευή, διακίνηση και διάθεση αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.


Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί 11 άτομα από την Αττική, την Κρήτη και την Ήπειρο, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός» της οργάνωσης.

Η υπόθεση αφορά παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα χορηγούνταν για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες!


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο «αρχηγός» της οργάνωσης είχε αναλάβει την εισαγωγή από το εξωτερικό (Κίνα, Πολωνία), έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών. Στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, παρασκεύαζε τα παράνομα αναβολικά στην τελική τους μορφή. Ακολούθως, με αυτά προμήθευε τα λοιπά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την περαιτέρω διακίνηση, εμπορία και χορήγησή τους στους «τελικούς χρήστες», μεταξύ των οποίων και αθλητές, ενώ η διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.


Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομία η οργάνωση είχε επεκτείνει τη δράση της και σε χώρες του εξωτερικού (Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο).


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και άλλους χώρους των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA) καθώς και 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness ως ο κύριος διακινητής, αλλά και ένας γνωστός αθλητής Bodybuilding ως ο αρχηγός της οργάνωσης που παρασκεύαζε τα επικίνδυνα σκευάσματα, χωρίς την παραμικρή γνώση φαρμακολογίας ή χημείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα παραμείνουν Μ. Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
Για το κλείσιμο των ραντεβού των εμβολίων Covid-19


Σχετικά άρθρα

Διάλογος για το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα
Με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου
Έρχεται η Πολιτιστική Συνταγογράφηση
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού
Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN