Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Εσείς τι ξέρετε για τη βρώμη;

13/10/2016 8:20:43 μμ
Ένα υπερ-δημητριακό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η βρώμη είναι ένα από τα σημαντικότερα δημητριακά που μπορούμε να εντάξουμε στο πρωινό μας. Αποτελεί ένα φυτικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που κόβουν την όρεξη και παράλληλα ελέγχουν τη χοληστερίνη.

Ακόμη είναι πηγή σημαντικών μετάλλων όπως μαγγανίου, σεληνίου, φωσφόρου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.


Ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, και ειδικά αυτή που περιέχει η βρώμη, μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας καθώς δεν περιέχει καθόλου λιπαρά. Αυτό έχει αποδειχθεί μέσα από μελέτες που επιβεβαίωσαν ότι η βρώμη αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.


Έχει αντικαρκινικές δράσεις

Έρευνες από Βρετανία και Ολλανδία με πάνω από 2 εκατομμύρια συμμετέχοντες έχουν καταλήξει πως, όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνουμε, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου. Συγκεκριμένα, για κάθε 10 γραμμάρια επιπλέον φυτικές ίνες στη διατροφή μας, ο κίνδυνος μειώνεται κατά 10%.


Χαμηλή αρτηριακή πίεση

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutriotion παρουσιάζει το super food βρώμη ως ένα δημητριακό που αν καταναλώνεται χωρίς επεξεργασία (ολική άλεση) παρουσιάζει παρόμοια επίδραση με τα αντιυπερτασικά φάρμακα.


Κατά της παχυσαρκίας

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, η βρώμη παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της διατροφής μας και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Μας αφήνει να νιώθουμε χορτασμένοι για περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα να μην καταφεύγουμε σε πρόχειρες και ανθυγιεινές λύσεις για να κόψουμε την πείνα μας, καταναλώνοντας παράλληλα εκατοντάδες περιττές θερμίδες καθημερινά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πώς να παρέχετε την κατάλληλη συμβουλή, με τη βοήθεια της f-anazitisi
Υποστηρίζει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους