Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία

22/12/2025 3:49:24 μμ
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από το 2014, ένα στα 10 φαρμακεία έχει κλείσει στη Γαλλία, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς εύκολη πρόσβαση σε απαραίτητα φάρμακα και υπηρεσίες. Είναι ενδεικτικό ότι φαρμακοποιός 68 ετών στο χωριό Saint-Pois της Νορμανδίας μπορεί να βγει στη σύνταξη αλλά δεν το κάνει, σύμφωνα με όσα δηλώνει στην τηλεόραση του BMF, πρώτον γιατί φοβάται πως δεν θα βρει αγοραστή για το φαρμακείο του και δεύτερον γιατί οι ασθενείς δεν θα έχουν να απευθυνθούν πουθενά.

 

Την ίδια κατάσταση περιγράφει στο ραδιόφωνο ICI, ο Mathieu Ballot, συμπρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου του νομού Drôme της χώρας. Εξηγεί ότι τα προβλήματα οφείλονται αφενός στα μειωμένα έσοδα λόγω των χαμηλότερων τιμών των φαρμάκων και του συρρικνωμένου περιθωρίου κέρδους και αφετέρου στην αύξηση των πάγιων εξόδων (ρεύμα, προσωπικό). «Για να αντισταθμιστεί η κατάσταση, εφαρμόζονται υπηρεσίες, π.χ. εμβολιασμοί και test για διάφορες παθήσεις. Ωστόσο αυτές απαιτούν επιπλέον προσωπικό και τα μικρά φαρμακεία δεν είναι σε θέση να τις παρέχουν», αναφέρει ο φαρμακοποιός και ζητά νέο σύστημα αμοιβών που να μην εξαρτάται μόνο από τον όγκο των φαρμάκων που χορηγούνται, ώστε κάθε φαρμακοποιός, ακόμα και στα χωριά, να μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το φαρμακείο του.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Στο πλαίσιο του 26ου Πανελλήνιου Supply Chain Conference






Σχετικά άρθρα

Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024
Φ.Σ. Κέρκυρας: Νέος πρόεδρος Δ.Σ. ο Κωνσταντίνος Βλάχος
Και αντιπρόεδρος ο Αλέξανδρος Σταματάκος
Μέσο τζίρο 301.621 ευρώ δήλωσαν οι φαρμακοποιοί στην εφορία
Και καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας
ΠΦΣ: Αυξάνει την οικονομική ενίσχυση προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους κατά 20%
Στόχος να εκσυγχρονίσουν τα μηχανογραφικά τους προγράμματα και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια