Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έως 180 χιλιάδες υγειονομικοί έχασαν τη ζωή τους λόγω COVID-19

24/10/2021 9:10:52 μμ
Δραματική έκκληση για λήψη μέτρων από τον Π.Ο.Υ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καλύτερη προστασία των επαγγελματιών υγείας παγκοσμίως ζητά ο Π.Ο.Υ. και οι εταίροι του, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού οι υγειονομικοί που έχασαν τη ζωή τους λόγω COVID-19 ανέρχονται σε 80-180 χιλιάδες παγκοσμίως. Επισημαίνουν δε ότι αυξάνεται το ποσοστό των υγειονομικών που υποφέρουν από επαγγελματική εξουθένωση και άγχος.

Σε μια κοινή δήλωση του Π.Ο.Υ. και των εταίρων του (στους οποίους περιλαμβάνονται ο Συνασπισμός Υγειονομικών Πρώτης Γραμμής, και σύλλογοι νοσηλευτών, ιατρών και φαρμακοποιών) καλούν τις κυβερνήσεις να ενισχύσουν την παρακολούθηση και την αναφορά των κρουσμάτων COVID-19 και των σχετικών θανάτων που αφορούν εργαζόμενους στην Υγεία, κατανέμοντας τα στοιχεία ανά ηλικία, φύλο και επάγγελμα. 
Στόχος είναι οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα να εντοπίσει και να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και της βαριάς νόσησης από COVID-19.

«Έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους και να τους παρέχουμε αξιοπρεπή εργασία σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Αυτό περιλαμβάνει πρόσβαση σε εμβόλια», δήλωσε ο Τζιμ Κάμπελ, διευθυντής Εργατικού Δυναμικού Υγείας του Π.Ο.Υ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»