Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

H Alfa Pharm A.E. επέλεξε την Epsilon Net για την αναβάθμιση της εμπορικής της λειτουργίας
Υιοθέτησε επιτυχώς τη νέα πλατφόρμα Galaxy Pharma
Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

ΕΟΠΥΥ: Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια προσφοράς του

13/2/2023 6:54:16 μμ
Στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ θα γιορτάσει τα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του με μια επετειακή διημερίδα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, ο εποπτεύων υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν τον απολογισμό της λειτουργίας του και θα ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για το σχεδιασμό και το όραμα για το μέλλον.

Ο ΕΟΠΥΥ σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 11 εκατ. πολίτες, ως αποκλειστικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει συμβάσεις με 22.000 παρόχους υγείας σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας.

Παρότι ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες, σήμερα 10 χρόνια μετά, ο Οργανισμός κατάφερε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την υγεία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους του.

Στην επετειακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων: η αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός σε πολίτες και παρόχους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η επέκταση των συνεργασιών, η εξοικονόμηση πόρων, η επέκταση της αποζημίωσης σε ολοένα και πιο εξειδικευμένες παροχές, η συμμετοχή του στην πρόληψη και την κοινωνική φροντίδα και ο διεθνής του ρόλος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, των ενώσεων ασθενών, της φαρμακοβιομηχανίας, των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και όλων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Οργανισμό, ενώ έχει προσκληθεί και ο Κ. Μητσοτάκης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φαρμακοποιοί, αφού περικόπτονται συνταγές


Σχετικά άρθρα

Φαρμακοβιομηχανία εναντίον φαρμακοποιών
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Π.Ο.Υ.: Δημιουργεί πλατφόρμα για την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα
Το εγχείρημα έλαβε την έγκριση των αρμόδιων Επιτροπών
ΗΠΑ: Μειώνει την τιμή της ινσουλίνης και η Sanofi
Οι αρχές της Καλιφόρνια βρήκαν παραθυράκι για να εξυπηρετούνται τιμολογιακά οι ασθενείς