Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Επετειακή Εκδήλωση για τα 10 χρόνια προσφοράς του

13/2/2023 6:54:16 μμ
Στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ θα γιορτάσει τα 10 και πλέον χρόνια λειτουργίας του με μια επετειακή διημερίδα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά, ο εποπτεύων υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, η διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη και στελέχη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν τον απολογισμό της λειτουργίας του και θα ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για το σχεδιασμό και το όραμα για το μέλλον.

Ο ΕΟΠΥΥ σήμερα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 11 εκατ. πολίτες, ως αποκλειστικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει συμβάσεις με 22.000 παρόχους υγείας σε όλα τα επίπεδα φροντίδας υγείας.

Παρότι ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις και δυσκολίες, σήμερα 10 χρόνια μετά, ο Οργανισμός κατάφερε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά και με διαφάνεια το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων για την υγεία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασφαλισμένους του.

Στην επετειακή εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων χρόνων: η αναβάθμιση των υπηρεσιών φροντίδας υγείας που προσφέρει ο Οργανισμός σε πολίτες και παρόχους μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η επέκταση των συνεργασιών, η εξοικονόμηση πόρων, η επέκταση της αποζημίωσης σε ολοένα και πιο εξειδικευμένες παροχές, η συμμετοχή του στην πρόληψη και την κοινωνική φροντίδα και ο διεθνής του ρόλος.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, των ενώσεων ασθενών, της φαρμακοβιομηχανίας, των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και όλων των συνεργαζόμενων φορέων με τον Οργανισμό, ενώ έχει προσκληθεί και ο Κ. Μητσοτάκης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε το 2025 με τη συμμετοχή και της Ελλάδας
Οι συνταγές του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν τον Απρίλιο






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly