Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε αξιολόγηση από τον ΕΜΑ

9/7/2023 7:11:24 μμ
Αποτελεί υπόδειγμα για άλλους οργανισμούς φαρμάκων στην Ευρώπη σύμφωνα με τους αξιολογητές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της συγκριτικής αξιολόγησης μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αρχών Υγείας (Benchmarking of European Medicines Agencies - BEMA), ο ΕΟΦ αξιολογήθηκε από τριμελή ομάδα Ευρωπαίων ειδικών και σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους δείκτες. 

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Ιουνίου 2023 και συμπεριέλαβε διεργασίες οργάνωσης (στρατηγικό σχεδιασμό, διάθεση πόρων, παρακολούθηση και μέτρηση διεργασιών, εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού κ.ά.), καθώς και ειδικά θέματα όπως παραλαβή και διοικητικό έλεγχο αιτημάτων, αξιολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, αδειοδότηση, φαρμακοεπαγρύπνηση, επιθεώρηση και έλεγχο της αγοράς).

Στόχος είναι ο εντοπισμός αποτελεσματικών και αποδοτικών προσεγγίσεων και μεθόδων που να επιτρέπουν την ενίσχυση της αποδοτικότητας με την παράλληλη βελτίωση της ποιότητας, ώστε να διασφαλίζονται οι ισότιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες από τον εκάστοτε Οργανισμό Φαρμάκων στον Ευρωπαίο πολίτη.

«Ισχυρή πεποίθηση της Διοίκησης και των στελεχών του Οργανισμού, η οποία επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και από τους αξιολογητές είναι ότι πολλές πρακτικές του Οργανισμού θα αποτελέσουν υπόδειγμα για άλλους Εθνικούς Οργανισμούς Φαρμάκων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Τερέζα Χαραμή, πρόεδρος Φ.Σ. Κοζάνης, μέλος Δ.Σ. ΠΦΣ
Αλλά με σαφή και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης






Σχετικά άρθρα

«myEOPYY app» & «Σύστημα Αξιολόγησης Παρόχων»
Δύο νέα ψηφιακά εργαλεία για καλύτερη δημόσια υγεία
ΕΠΕ: Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αξία των εμβολιασμών
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης
ΠΕΦ: Ναι, στη μεταρρύθμιση του συστήματος ΗΤΑ
Αλλά με σαφή και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης
Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού