Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης σκευασμάτων ρανιτιδίνης του παραγωγού UQUIFA

3/10/2019 3:19:48 μμ
Τα φαρμακεία καλούνται να δεσμεύσουν τα αποθέματά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΦ καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες, τους χονδρέμπορους και τους φαρμακοποιούς να δεσμεύσουν προσωρινά τα αποθέματα σκευασμάτων ρανιτιδίνης του παραγωγού Union Quimica Pharmaceutica (UQUIFA), μέχρι να καθορισθούν με νεώτερη απόφαση οι επόμενες ενέργειες.

Προχωρά λοιπόν στην απαγόρευση της διάθεσης παρτίδων δύο ακόμα σκευασμάτων, του Zurfix f.c.tab 150mg /tab της εταιρείας LYOFIN και του Zoliden f.c. tab 150 mg/tab της εταιρείας Uni pharma.

Σημειώνεται ότι το πιστοποιητικό καταλληλότητας (CEP) του παραγωγού UQUIFA για τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη βρίσκεται σε ισχύ, ωστόσο η απόφαση ανάκλησης εκδίδεται ως προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο της διερεύνησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDMA σε παρτίδες φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία ρανιτιδίνη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πώς προσδιορίζεται η κερδοφορία και το κεφάλαιο κίνησης
Από το 2021 που ξεκίνησαν οι ανακλήσεις






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA