Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

23/5/2018 10:44:32 πμ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μετα-μνημονιακή περίοδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο και παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, δηλ. τη μετα-μνημονιακή περίοδο.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η τελευταία αξιολόγηση περιλαμβάνει μια σειρά από θετικές ρυθμίσεις, «δίχως πρόσθετες επιβαρύνσεις».

Σε αυτές περιλαμβάνονται διατάξεις για την ενίσχυση του τομέα του κοινωνικού κράτους και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας».


Η ενίσχυση αυτή αφορά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «κυρίως την ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία, μέσω της αύξησης του επιπέδου και του claw back».


Στη συνέχεια, μιλώντας για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα», ανέφερε πάλι ότι θα υπάρξουν «πρωτοβουλίες στήριξης τόσο του τομέα της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, αλλά και της Κοινωνικής Ασφάλισης».


Ρητή αναφορά γίνεται δε στους τομείς, στους οποίους εντοπίζονται δυνατότητες σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής και αναβάθμισης της χώρας στο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό: «Πρόκειται για τους τομείς της μεταποίησης, της βιομηχανίας, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, το φάρμακο, τα logistics, την καινοτομία, τις start-ups, τις υποδομές βέβαια, και την ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να εκσυγχρονίσουν τα μηχανογραφικά τους προγράμματα και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια
Γράφει η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη MD, MSc, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Medical Advisor Φαρμασέρβ-Λίλλυ






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Πάνω από 615 εκατ. ευρώ το budget για το 2026
Κυρίως για την εφαρμογή της νέας φαρμακευτικής νομοθεσίας
Η φαρμακευτική δαπάνη μπορεί να φτάσει τα  10,5 δισ. ευρώ έως το 2028
Σύμφωνα με μελέτη της Deloitte για λογαριασμό του ΣΦΕΕ
Νέα μέτρα για τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε.
Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για 7 νέα φάρμακα
Αναμένεται η επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή