Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

23/5/2018 10:44:32 πμ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την μετα-μνημονιακή περίοδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για την ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο και παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα, δηλ. τη μετα-μνημονιακή περίοδο.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η τελευταία αξιολόγηση περιλαμβάνει μια σειρά από θετικές ρυθμίσεις, «δίχως πρόσθετες επιβαρύνσεις».

Σε αυτές περιλαμβάνονται διατάξεις για την ενίσχυση του τομέα του κοινωνικού κράτους και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «περαιτέρω ενίσχυση της πρωτοβάθμιας βαθμίδας υγείας».


Η ενίσχυση αυτή αφορά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «κυρίως την ενίσχυση του προϋπολογισμού για την Υγεία, μέσω της αύξησης του επιπέδου και του claw back».


Στη συνέχεια, μιλώντας για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την «επόμενη μέρα», ανέφερε πάλι ότι θα υπάρξουν «πρωτοβουλίες στήριξης τόσο του τομέα της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας, αλλά και της Κοινωνικής Ασφάλισης».


Ρητή αναφορά γίνεται δε στους τομείς, στους οποίους εντοπίζονται δυνατότητες σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής και αναβάθμισης της χώρας στο διεθνή οικονομικό ανταγωνισμό: «Πρόκειται για τους τομείς της μεταποίησης, της βιομηχανίας, τον αγροδιατροφικό τομέα, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, το φάρμακο, τα logistics, την καινοτομία, τις start-ups, τις υποδομές βέβαια, και την ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου