Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ενημερωτική καμπάνια για τους ανασφάλιστους

19/11/2014 9:57:05 πμ
Να κάνει γνωστά τα δικαιώματά τους επιθυμεί η Αριστοτέλους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια υγεία σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης που παρατηρείται στους πολίτες σχετικά με τη δυνατότητα που έχουν οι ανασφάλιστοι για νοσοκομειακή περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων, υπάρχουν πολίτες αλλά και φορείς ακόμη που δεν ξέρουν ότι παρέχεται νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη στους ανασφάλιστους.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε προς τα μέλη της επιτροπής ότι υπήρξε μια κεντρική απόφαση της κυβέρνησης που εκφράστηκε με νομοθετική διάταξη και εν συνεχεία με δύο υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν την καθολική πρόσβαση. Αυτό σημαίνει, όπως σημείωσε, ότι είτε ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος, ο πληθυσμός που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι καλυμμένος, τόσο νοσοκομειακά όσο και φαρμακευτικά.

Συγκεκριμένα, οι υπουργικές αποφάσεις αναφέρονται σε ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, στους νομίμως διαμένοντες στην ελληνική επικράτεια, στους υπηκόους κρατών-μελών της ΕΕ, στους υπηκόους τρίτων χωρών νόμιμα και μόνιμα διαμένοντες στην Ελλάδα, οι οποίοι στερούνται των προϋποθέσεων έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου και δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, και ταυτόχρονα καλύπτει και τους ασφαλισμένους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης και τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους. Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι όλοι αυτοί δικαιούνται νοσοκομειακής περίθαλψης και δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, ένα δηλαδή ευρύτερο σύνολο από αυτό που κάλυπτε μέχρι πρότινος η νομοθεσία για τους άπορους.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι υπάρχει τριμελής επιτροπή στα νοσοκομεία που δέχεται τα αιτήματα των ανασφάλιστων και εν συνεχεία παρέχεται η νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη. Όπως πρόσθεσε, ήδη το Δημόσιο κατέβαλε για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων 5 εκατ. τον περασμένο Αύγουστο και 6 εκατ. τον Σεπτέμβριο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θετική η εξέλιξη για τη φαρμακευτική αγορά
Ξεχωρίζουν δύο καινοτόμες θεραπείες για τον διαβήτη και το σύνδρομο Wiskott-Aldrich






Σχετικά άρθρα

91 καινοτόμα εμβόλια υπό ανάπτυξη στην Ευρώπη
Σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Vaccines Europe
Αυστραλία: Αυστηροποιεί τον τρόπο χορήγησης συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 υψηλής δόσης
Λόγω εκατοντάδων αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες
Πεμπρολιζουμάμπη: Εγκρίθηκε η υποδόρια χορήγησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αποτελεί τον μοναδικό υποδόριο ανοσοθεραπευτικό αναστολέα που μπορεί να χορηγηθεί από επαγγελματία υγείας σε μόλις 1 λεπτό