Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εμβόλιο νέας τεχνολογίας για τη γρίπη των πτηνών

17/6/2008
Η νέα μέθοδος παραγωγής του εξασφαλίζει μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Εμβόλια τέτοιου τύπου, η παραγωγή των οποίων βασίζεται σε χρήση κυττάρων, θα μπορούν να δημιουργούνται όλο το χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού.

Ένα νέο είδος εμβολίου έναντι της γρίπης των πτηνών, το οποίο αναπτύσσεται με χρήση κυττάρων πιθήκων και όχι αβγών –όπως είναι η πάγια τακτική ανάπτυξης των εμβολίων– φαίνεται να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, αναφέρουν ερευνητές της εταιρείας Βaxter Ιnternational.

Το εμβόλιο αυτό είναι το πρώτο του είδους του, που δημιουργείται με χρήση κυττάρων θηλαστικών στο εργαστήριο αντί αβγών κότας. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι ο σωστός τύπος των αβγών που απαιτείται για την ανάπτυξη του εμβολίου δεν είναι πάντοτε διαθέσιμος, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η δημιουργία μεγάλου αριθμού δόσεων.

Την ίδια στιγμή, δεδομένης της επικινδυνότητας του στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, είναι άκρως σημαντικό να ανακαλυφθούν νέες μέθοδοι μαζικής παραγωγής εμβολίων. Το εμβόλιο βρίσκεται ήδη σε φάση κλινικών δοκιμών σε 250 άτομα και, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Νew Εngland Journal of Μedicine, φαίνεται ότι προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση ύστερα από τη λήψη δύο δόσεων. Εμβόλια τέτοιου τύπου, η παραγωγή των οποίων βασίζεται σε χρήση κυττάρων, θα μπορούν να δημιουργούνται όλο το χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης


Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Πεπτικής Υγείας
Ενημερώστε τους καταναλωτές για την αξία του υγιούς εντερικού μικροβιώματος
36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής
Ασφαλής και αποτελεσματική η ιβουπροφαίνη στον οξύ πόνο
Ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις ουρολογικές παθήσεις
Από τη νέα ιστοσελίδα του Γραφείου Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας
Προβιοτικά: Μπορούν να βοηθήσουν στις αλλεργίες;
Γράφει ο Δρ. Σταύρος Ε. Μπαριάμης, Φαρμακοποιός, Χημικός, MPharm, MSc, PhD