Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Μειώθηκαν οι πωλήσεις κτηνιατρικών αντιβιοτικών

26/10/2020 2:54:18 μμ
Η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να μειώνουν τη χρήση αντιβιοτικών σε ζώα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την κατανάλωση αυτών των φαρμάκων.
Ειδικότερα, οι συνολικές πωλήσεις κτηνιατρικών αντιβιοτικών σε ευρωπαϊκές χώρες μειώθηκαν κατά περισσότερο από 34% μεταξύ 2011 και 2018. Επίσης, το ίδιο διάστημα μειώθηκαν αισθητά οι συνολικές πωλήσεις ορισμένων κτηνιατρικών αντιμικροβιακών παραγόντων, που ανήκουν σε κατηγορίες αντιβιοτικών που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τον άνθρωπο, γιατί χρησιμοποιούνται στη θεραπεία σοβαρών λοιμώξεων, οι οποίες προκαλούνται από ανθεκτικά βακτήρια. Οι πωλήσεις κεφαλοσπορινών τρίτης και τέταρτης γενιάς μειώθηκαν κατά 24%, οι πολυμυξίνες μειώθηκαν κατά 70%, οι φθοροκινολόνες μειώθηκαν κατά 4% και οι πωλήσεις άλλων κινολονών μειώθηκαν κατά 74%.

«Η σταθερή μείωση των πωλήσεων κτηνιατρικών αντιβιοτικών για δέκα χρόνια δείχνει ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής. Η καθοδήγηση της ΕΕ και οι εθνικές εκστρατείες που προωθούν τη συνετή χρήση αντιβιοτικών σε ζώα έχουν θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ivo Claassen, επικεφαλής του τμήματος κτηνιατρικών φαρμάκων του EMA.

Η έκθεση παρουσιάζει δεδομένα από 30 χώρες από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA
Η εταιρεία υπόσχεται προσιτές λύσεις τόσο για τα διαγνωστικά εργαστήρια όσο και για την κατ΄ οίκον φροντίδα των ασθενών






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου