Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΜΑ: Έντεκα νέα φάρμακα συνιστώνται για έγκριση στην Ευρώπη

28/7/2020 11:28:37 πμ
Τα περισσότερα προορίζονται για ογκολογικούς ασθενείς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η επιτροπή CHMP του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) συνιστά την έγκριση 11 νέων φαρμάκων για κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων είναι και ένα φάρμακο που συνιστάται για χρήση εκτός της Ε.Ε.


Πρόκειται για τον κολπικό δακτύλιο με δαπιβιρίνη που χρησιμοποιείται για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό HIV-1, όταν δεν λαμβάνεται προληπτικό σκεύασμα από του στόματος.


Τα υπόλοιπα νέα φάρμακα είναι: • Adakveo (crizanlizumab) της Novartis για την πρόληψη επαναλαμβανόμενων αγγειοφρακτικών κρίσεων σε ασθενείς με δρεπανοκυτταρική νόσο. • Arikayce liposomal (amikacin) της Insmed Netherlands για τη θεραπεία λοιμώξεων στους πνεύμονες που προκαλούνται από το Mycobacterium avium Complex. • Ayvakyt (avapritinib) της Blueprint Medicine, για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μη θεραπευτικούς ή μεταστατικούς όγκους του γαστρεντερικού συστήματος. • Blenrep (belantamab mafodotin) της GlaxoSmithKline, ένας συνδυασμός αντισώματος και φαρμάκου για ασθενείς με υποτροπιάζον πολλαπλό μυέλωμα. • Calquence (acalabrutinib) της AstraZeneca AB για τη θεραπεία της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας. • Jyseleca (filgotinib) της Gilead Sciences για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. • Zynrelef (bupivacaine / meloxicam) της Heron Therapeutics για τη θεραπεία του μετεγχειρητικού πόνου.


Τέλος θετική γνωμοδότηση έλαβαν το βιο-ομοειδές αντικαρκινικό φάρμακο Equidacent (bevacizumab) της Centus Biotherapeutics και δύο γενόσημα, το Arsenic trioxide medac (arsenic trioxide) της medac Gesellschaft για τη θεραπεία της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας και το Fampridine Accord (fampridine) της Accord Healthcare για τη βελτίωση του περπατήματος σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη