Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Θα πληρώνονται για να εγγράψουν στον προσωπικό γιατρό τους πολίτες
Σύμφωνα με νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Faran: Επεκτείνεται στην καρδιολογία με πέντε κλασικά και δοκιμασμένα προϊόντα
Η συμφωνία προβλέπει την αποκλειστική διάθεσή τους
Π. Ζαρογουλίδης: Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
Ο πρόεδρος του ΦΣ Πέλλας τοποθετήθηκε με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ελπίδες για την αντιμετώπιση της παιδικής ψωρίασης

18/1/2008
Φάρμακο αναμένεται να απαλλάξει παιδιά και εφήβους από τα συμπτώματα της πάθησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην έρευνα, η οποία διήρκεσε 48 εβδομάδες, συμμετείχαν 211 παιδιά και έφηβοι (άτομα ηλικίας 4-17 ετών) με ψωρίαση, μιας από τις συχνότερες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις.

Σε κάποιους από τους ανήλικους ασθενείς χορηγήθηκε το ENBREL (etanercept) και παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της πάθησής τους κατά 75%, σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία κλινικής έρευνας, σχετικά με την αποτελεσματικότητα γνωστού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου στην αντιμετώπιση ήπιων και σοβαρών μορφών «κατά πλάκας» ψωρίασης παιδιών και εφήβων, δημοσίευσαν στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Northwestern University.

Στην έρευνα, η οποία διήρκεσε 48 εβδομάδες, συμμετείχαν 211 παιδιά και έφηβοι (άτομα ηλικίας 4-17 ετών) με ψωρίαση, μιας από τις συχνότερες φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις. Σε κάποιους από τους ανήλικους ασθενείς χορηγήθηκε το ENBREL (etanercept) και παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση της πάθησής τους κατά 75%, σε σύγκριση με εκείνους στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Το ENBREL, προϊόν των εταιρειών Amgen και Wyeth Pharmaceuticals, είναι φάρμακο εγκεκριμένο, μεταξύ άλλων, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της ψωρίασης σε ενηλίκους (άτομα άνω των 18 ετών). Ανήκει στην κατηγορία των «υποδοχέων των Παραγόντων Νέκρωσης Όγκων (TNF)» και λειτουργεί «εξουδετερώνοντας» την περίσσεια του παράγοντα TNF στον οργανισμό των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα ή ψωρίαση.

Οι παρασκευάστριες εταιρείες του φαρμάκου προτίθενται να καταθέσουν προσεχώς προς αξιολόγηση τα στοιχεία της έρευνας στην Αμερικανική Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία των κλινικών δοκιμών που αφορούν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες που παρουσιάστηκαν (λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, πονοκέφαλοι, ρινοφαρυγγίτιδα), ώστε να εγκριθεί η νέα ένδειξη του ENBREL για τη θεραπεία της ψωρίασης παιδιών και εφήβων, πέραν της ψωρίασης των ενηλίκων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Της νέας ελληνικής εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής με branded και κλινικά μελετημένα συστατικά


Σχετικά άρθρα

Έρευνα για τη μακροχρόνια καθημερινή λήψη παρακεταμόλης
Αυξάνει την αρτηριακή πίεση
Ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με 4η δόση στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60
Σύμφωνα με την ΕΠΕ, η μάσκα θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλα τα μεταφορικά μέσα
Έφτασαν στην Ευρώπη οι πρώτες δόσεις εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων
Ενώ ο ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση του Imvanex
Covid-19: Μεγαλύτερη προστασία από την παραλλαγή Όμικρον προσφέρει η υβριδική ανοσία
Ο εμβολιασμός ενισχύει σημαντικά την ανοσία σε ασθενείς που είχαν ήδη νοσήσει