Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία: Επικαιροποιεί 130+ Διαγνωστικά Πρωτόκολλα

3/11/2024 7:19:34 μμ
Με στόχο τη βελτίωση της διάγνωσης χιλιάδων ασθενών αλλά και τη μείωση της προκλητής ζήτησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα εποχή στον τομέα της Ακτινολογίας ανοίγει με την επικαιροποίηση των Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων, που διενήργησε η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ). 


Η ένταξή τους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μπορεί να μειώσει την προκλητή ζήτηση εξετάσεων και την «αμυντική» άσκηση της ιατρικής, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ορθολογική διαχείριση των πόρων του ΕΟΠΥΥ, καθώς και να βελτιώσει την ποιότητα της διάγνωσης και θεραπείας χιλιάδων ασθενών, σύμφωνα με την ΕΑΕ.


Η επικαιροποίηση στηρίζεται σε τρεις άξονες: την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών απεικόνισης, τη μείωση των άχρηστων εξετάσεων και την προστασία του ασθενούς από αλόγιστη χρήση της ιονίζουσας ακτινοβολίας.


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΑΕ Δρ. Αθανάσιος Χαλαζωνίτης, η Εταιρεία βρίσκεται σε επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή τους από το 2025. Η πρόταση προς το υπουργείο και την ΗΔΙΚΑ είναι να σχεδιαστεί μια πλατφόρμα συνταγογράφησης με φίλτρα ενδείξεων που θα επιτρέπουν ή θα προτείνουν τον απεικονιστικό έλεγχο, ενώ η συνταγογράφηση θα βασίζεται σε επιστημονικά κριτήρια.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα τρέχοντα παραπεμπτικά θα εκτελούνται έως 30/06
Αιτήσεις και δικαιολογητικά έως τις 11/06






Σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία
AESGP: Η αυτοφροντίδα πρέπει να τεθεί σε στρατηγική προτεραιότητα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας συνάντησης της ένωσης
Έρχεται ΑΙ σύστημα που θα αποτρέπει την υπερσυνταγογράφηση & τις απάτες
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist