Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έλλειψη εμβολίων ιλαράς στη Μεσσηνία

10/10/2017 2:10:33 μμ
Η ζήτηση -ιδιαίτερα για παιδιά- αυξάνεται καθημερινά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση και το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά στη χώρα, οι ειδήσεις για έλλειψη αυτών έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σήμερα, 10.10.2017, η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ της Μεσσηνίας δημοσιεύει άρθρο, σύμφωνα με το οποίο "εντείνεται το πρόβλημα έλλειψης εμβολίων για την ιλαρά από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας".

Σύμφωνα με το άρθρο, η ζήτηση -ιδιαίτερα για παιδιά- αυξάνεται καθημερινά και θα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, όσο τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, "είναι χαρακτηριστικό ότι χθες κατέφυγαν στο Τμήμα Εμβολίων της Διεύθυνσης Υγείας 30 άτομα με συνταγογραφημένα εμβόλια, αλλά το πολύ 5 να κατάφεραν να βρουν το εμβόλιο και να το κάνουν".

Το πρόβλημα μάλιστα αποδίδεται στην αδυναμία των φαρμακευτικών εταιρειών, που τα διακινούν, να προμηθεύσουν τις φαρμακαποθήκες με ποσότητες που να καλύπτουν αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση.
 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου