Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
ΕΜΑ: εγκρίνει το Kaftrio σε συνδυασμό με το Ivacaftor
Για τη θεραπεία παιδιών με κυστική ίνωση ηλικίας 6 έως 11 ετών
ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες

Είναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς επιδημίες

14/2/2018 10:57:15 πμ
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. είναι πολιτική επιλογή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Οι στρατηγικές επενδύσεις στα συστήματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, μαζί με τις βελτιωμένες δυνατότητες πρόληψης, ετοιμότητας και αντίδρασης, μπορούν να μας βοηθήσουν στην αποστολή μας για έναν κόσμο χωρίς επιδημίες», δήλωσε ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), μιλώντας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τη Διακυβέρνηση, στο Ντουμπάϊ.


Μιλώντας για τη σημασία της εφαρμογής των διεθνών κανονισμών, ο Δρ. Tedros έφερε το παράδειγμα της επιδημίας της ισπανικής γρίπης, η οποία παραμένει «η πιο θανατηφόρα έκρηξη της ιστορίας».

«Σήμερα η επιδημία Ebola αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια. Όχι μόνο είχε ολέθριες συνέπειες σε διάφορες χώρες, αλλά είχε και καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις. Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης για τις πληγείσες χώρες και ο Ebola μας έδειξε πώς ένα εύθραυστο σύστημα υγείας σε μια χώρα μπορεί να εκθέσει όλον τον κόσμο σε κίνδυνο», πρόσθεσε.


Ο Δρ. Tedros τόνισε επίσης τη σημασία της καθολικής κάλυψης υγείας και ασφάλειας. Όπως είπε, «3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι ωθούνται σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειωδώς το κόστος για την περίθαλψή τους».


«Τα στοιχεία και η εμπειρία δείχνουν ότι η κάλυψη της υγείας όλων των ανθρώπων στη γη είναι εφικτή. Όταν οι άνθρωποι είναι υγιείς, ευδοκιμούν και οι κοινότητες και οι οικονομίες. Όταν οι κοινότητες είναι απαλλαγμένες από μολύνσεις και βλαβερές ασθένειες, ευημερούν», δήλωσε. 

Πολιτική επιλογή η καθολική κάλυψη της υγείας των πολιτών

Ο κ. Tedros επισήμανε επίσης ότι αν και ο Π.Ο.Υ. αγωνίζεται για την παροχή υπηρεσιών υγείας από κοινού με παγκόσμιες, περιφερειακές και εθνικές πολιτικές δομές, «η καθολική κάλυψη υγείας είναι τελικά πολιτική επιλογή και αποτελεί ευθύνη κάθε χώρας και εθνικής κυβέρνησης. Η καθολική κάλυψη υγείας και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η ενίσχυση των συστημάτων υγείας είναι ο καλύτερος τρόπος διασφάλισης των πολιτών από κρίσεις στον τομέα της υγείας».


Τέλος διευκρίνισε ότι οι εστίες έκρηξης είναι μεν αναπόφευκτες, αλλά οι επιδημίες δεν είναι. Τα ισχυρά συστήματα υγείας είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στην εμφάνιση επιδημικών ασθενειών ή/και στον περιορισμό των συνεπειών τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ δημοσιεύει λίστα ελλειπτικών φαρμάκων προς ενημέρωση του Θ. Πλεύρη
Από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά και την Περιφέρεια Αττικής


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής