Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Είναι απαραίτητες οι κρέμες ματιών;

16/12/2016 1:06:27 μμ
Συμβουλές για την περιποίηση της περιοχής και την αντιγηραντική φροντίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι κοινή λογική ότι όταν φροντίζουμε το δέρμα μας πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την περιοχή των ματιών. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πόση ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η συγκεκριμένη περιοχή; Γιατί τελικά οι κρέμες ματιών είναι τόσο απαραίτητες;


Σύμφωνα με την ειδικό MD, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Δέρματος στο Μαϊάμι S. Manjula Jegasothy, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό, άρα και πολύ πιο ευαίσθητο στους περισσότερους ανθρώπους σε σύγκριση με το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. Συνεπώς σε ένα ούτως ή άλλως ευαίσθητο δέρμα προσώπου, είναι κατανοητό ότι η χρήση διαφορετικής ενυδατικής κρέμας για τα μάτια και το πρόσωπο είναι απαραίτητη.

Εξάλλου το πολύ λεπτό δέρμα των βλεφάρων αποτελεί και την πρώτη περιοχή του προσώπου, όπου θα εμφανιστούν τα σημάδια της γήρανσης και των βλαβών του περιβάλλοντος. Η δομή του δέρματος στην περιοχή των ματιών είναι πολύ διαφορετική από το δέρμα του προσώπου και του σώματος και γιΆ αυτό δεν ανταποκρίνεται με τον ίδιο τρόπο στα δραστικά συστατικά, ενώ παράλληλα είναι πολύ πιο πιθανό να ερεθιστεί με ένα ακατάλληλο προϊόν. Οι κρέμες προσώπου μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή και δυσάρεστη αίσθηση στην περιοχή, ενώ περιέχουν αρώματα και συντηρητικά που σε ένα ευαίσθητο δέρμα μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και δερματίτιδες.

Συνεπώς:

  1. Για την αποφυγή παρενεργειών, τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στην περιοχή των ματιών πρέπει να φέρουν τη σήμανση «υποαλλεργικό», ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες να προκληθεί ερεθισμός.
  2. Καλύτερα να προτιμάμε τις κρέμες για ευαίσθητο δέρμα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μια απλή ενυδατική στα μάτια;

Στον αντίποδα, υπάρχει και η θεωρία/σχολή που υποστηρίζει: «ό,τι είναι καλό για το δέρμα σου – είναι καλό και για τα μάτια σου».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Δερματολογίας της Φαρμακευτικής Σχολής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Marie Leger, «καμιά φορά οι κρέμες ματιών υπόσχονται πολλά και κάνουν λίγα». Ωστόσο πιστεύει ότι η περιοχή των ματιών χρειάζεται ειδική φροντίδα, καθώς η δερματίτιδα των βλεφάρων συχνά προκαλείται από αλλεργία ή από ερεθισμό.


Γενικά, η δική της συμβουλή είναι να εφαρμόζονται στα μάτια τα εξής:

  • προϊόν με ρετινοειδή
  • αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C
  • μια απλή ενυδατική κρέμα.

Απλά πρέπει να προσέχουμε:

  • να μην μπουν τα προϊόντα μέσα στα μάτια
  • να σταματάμε αμέσως τη χρήση όποιου προϊόντος μας δημιουργεί εξάνθημα και κνησμό.

Η ηλικία φαίνεται πρώτα στα μάτια!

Η εφαρμογή κρέμας ματιών δεν είναι η μόνη επιλογή για να αντιμετωπίσουμε τα σημάδια της γήρανσης. Για να γλιτώσουμε από τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τους μαύρους κύκλους μπορούμε να ακολουθήσουμε και τις απλές αυτές συμβουλές:

  • Να χρησιμοποιούμε απαλό καθαριστικό προϊόν: Προτιμάμε το λάδι καθαρισμού που αφαιρεί απαλά τη μάσκαρα και τη σκιά (σαν να τα λιώνει), γιατί το τρίψιμο και το τράβηγμα του δέρματος κατά το καθαρισμό μπορεί να φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Φοράμε πάντα αντηλιακή προστασία και γυαλιά ηλίου: Προσοχή! Τα περισσότερα αντηλιακά δεν έχουν δοκιμαστεί για την περιοχή των ματιών, άρα εφαρμόζουμε το αντηλιακό μέχρι το οστό κάτω από το μάτι και φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου που εμποδίζουν 100% τις ακτίνες UV.
  • Τα χέρια μας… μακριά: Αποφεύγουμε να τρίβουμε (ειδικά εάν έχουμε αλλεργία που προκαλεί φαγούρα) και να τραβάμε το δέρμα μας στην περιοχή των ματιών ή οποιοδήποτε άλλη βίαιη -και μη- κίνηση που τα ταλαιπωρεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»
Καλύπτει κάθε ανάγκη της καθημερινής βρεφικής φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής