Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έχει μειωθεί στο μισό ο χρόνος που απαιτείται για την ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου

14/4/2022 2:54:14 πμ
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της AMGEN, 100 petabytes ανθρώπινων γενετικών πληροφοριών ανοίγουν θεραπευτικές λεωφόρους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, χάρη στις οποίες αυξήθηκε σημαντικά η «ικανότητα να καινοτομούμε», οδηγώντας σε καλύτερες θεραπείες σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι στο παρελθόν, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Γενικός Διευθυντής της Amgen Ελλάδος και Κύπρου Γεώργιος Τουσίμης.

«Είναι εντυπωσιακό πως σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας πάνω από 100 petabytes ανθρώπινων δεδομένων -δηλαδή 10015 bytes γενετικής πληροφορίας- και ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. Αυτά τα δεδομένα μας παρέχουν ισχυρές γνώσεις για τη ανθρώπινη βιολογία και τους μηχανισμούς των διαφόρων ασθενειών, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας των ερευνητικών μας προγραμμάτων. Μειώνουμε πλέον στο μισό το χρόνο που απαιτείται για την ανακάλυψη ενός νέου φαρμάκου, ενώ έχουμε διπλασιάσει τα ποσοστά επιτυχίας των ερευνητικών προγραμμάτων μας. Πρόκειται στα αλήθεια για μια πολύ συναρπαστική πρόοδο που μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμαστε στην "ταχύτητα του αύριο"».

Όπως τονίστηκε, θα πρέπει να γίνει σαφής ο κρίσιμος ρόλος της καινοτομίας και της αξιοποίησης της τεχνολογίας για να αντιμετωπισθεί η ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη του πληθυσμού για νέες θεραπευτικές λύσεις και για την εξατομίκευση της θεραπείας, προκειμένου να επιτευχθεί το όραμα για «το κατάλληλο φάρμακο στον κατάλληλο ασθενή, την κατάλληλη στιγμή».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια επένδυση ύψους 474 εκατ. δολαρίων
Μερίδιο της αγοράς διεκδικούν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών