Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

EFPIA: «Η επένδυση στη φαρμακευτική έρευνα, συνταγή εξόδου από την οικονομική κρίση»

18/5/2009
«Η υγεία των πολιτών της Ε.Ε. διαφυλάσσει την οικονομική ευρωστία» επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

«Μία ισχυρή βιομηχανία φαρμάκου θα μπορούσε να στηρίξει την Ευρωπαϊκή οικονομία στις τρέχουσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και να θέσει επίσης τα θεμέλια για μια εύρωστη οικονομία διαχρονικά» επεσήμανε ο πρόεδρος της EFPIA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακοβιομηχανιών (EFPIA), η «φωνή» των φαρμακευτικών επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντίστοιχων εθνικών τους σωματείων, απηύθυνε μέσω του προέδρου της Arthur J. Higgins έκκληση προς τις ευρωπαϊκές Αρχές και τις εθνικές κυβερνήσεις, για συνέχεια της επένδυσης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη. «Μία ισχυρή βιομηχανία φαρμάκου θα μπορούσε να στηρίξει την Ευρωπαϊκή οικονομία στις τρέχουσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης και να θέσει επίσης τα θεμέλια για μια εύρωστη οικονομία διαχρονικά» επεσήμανε ο πρόεδρος της EFPIA.

 

Ο κ. Higgins στο πλαίσιο της ετήσιας σύσκεψης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακοβιομηχανιών, τόνισε τη σημασία ενός μακροπρόθεσμου σχεδιασμού υγιούς «ανάρρωσης» από τη διεθνή οικονομική κρίση, ο οποίος δίνει έμφαση στη διαφύλαξη της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών, μέσα από την ενίσχυση της φαρμακευτικής έρευνας, των εθνικών συστημάτων υγείας και τη μη-περικοπή των δαπανών υγείας υπό το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη για τη δημιουργία εξελιγμένων, ευέλικτων, προσβάσιμων από όλους προγραμμάτων υγείας, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

 

«Χρειαζόμαστε μία νέα, ολιστική προσέγγιση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι περικοπές των δαπανών υγείας θα διακύβευαν όχι μόνο την υγεία των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και μακροπρόθεσμα την Ευρωπαϊκή οικονομία. Αυτό διότι ότι η υγεία των πολιτών και οι δυνατότητες οικονομικής ευρωστίας των χωρών συνδέονται άμεσα», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της EFPIA.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan


Σχετικά άρθρα

Διάλογος για το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα
Με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου
Έρχεται η Πολιτιστική Συνταγογράφηση
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού
Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN