Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


EFPIA: Διαφάνεια στην αλυσίδα φαρμάκου απαιτείται στην Ευρώπη

13/5/2020 2:55:54 μμ
Οι προτάσεις της γενικής διευθύντριας της Ομοσπονδίας, Nathalie Moll
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ώρα που οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ έχουν ηλεκτρονική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το ρόλο που η Φαρμακευτική και Βιομηχανική Στρατηγική και το Σχέδιο Οικονομικής Ανάκαμψης μπορούν να διαδραματίσουν στην οικοδόμηση τής ανθεκτικότητας τής Ευρώπης και στην καθοδήγηση της οικονομικής της ανάκαμψης, η Γενική Διευθύντρια της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA), Nathalie Moll, εστιάζει με ανακοίνωσή της στα σημεία που πρέπει οι κυβερνήσεις να προσέξουν ιδιαίτερα.

Ειδικότερα απαιτείται:
  1. Ένα σχέδιο ετοιμότητας για κρίσιμα φάρμακα και κανονιστική ευελιξία που θα υποστηρίζεται από έγκαιρο και συνεχή διάλογο με τις αρμόδιες Κοινοτικές και Εθνικές αρχές και είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση άμεσης διαθεσιμότητας θεραπειών που είναι αναγκαίες για τη διαχείριση ασθενών με COVID-19.
  2. Διαφάνεια στη ζήτηση των Κρατών Μελών που θα υποστηρίξει την παροχή του σωστού φαρμάκου στο σωστό νοσοκομείο τη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, έγκαιρα επιδημιολογικά στοιχεία από τον ECDC θα υποστηρίξουν τον καλύτερο συντονισμό του επιμερισμού των φαρμάκων στα Κράτη Μέλη, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς θα λαμβάνουν τα φάρμακα που χρειάζονται.
  3. Διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα ευρύτερα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση προκλήσεων. Στοιχεία που τηρούνται σε εθνικά αρχεία καταγραφής, που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της Κοινοτικής Οδηγίας περί Ψευδεπίγραφων Φαρμάκων, μπορεί να καταδείξει, σε συγκεντρωτικό επίπεδο, πώς και πότε κρίσιμες θεραπείες χορηγούνται σε διάφορες χώρες και πόσο γρήγορα χρησιμοποιούνται. Αν χρησιμοποιηθούν, αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο στον σχεδιασμό και την διαχείριση του επιμερισμού των διατιθέμενων φαρμάκων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς λαμβάνουν ακριβώς την αγωγή που χρειάζονται.
  4. Τέλος, η αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών Μελών που παραμένει κρίσιμος παράγων για την υποστήριξη του συστήματος της αλυσίδας εφοδιασμού, σχεδιασμένου για διασυνοριακή λειτουργία. Προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη και συνεχιζόμενη παροχή φαρμάκων στην Ευρώπη, πρέπει να διατηρήσουμε ανοικτά σύνορα μέσω των Πράσινων Λωρίδων Κυκλοφορίας, να χαρακτηρισθούν οι εργαζόμενοι στην παρασκευή και διανομή προϊόντων για την φροντίδα υγείας βασικοί εργαζόμενοι, να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για να περιοριστεί η αποθήκευση φαρμάκων από ασθενείς και άλλους παράγοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα, και να τηρήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές επί των κανονιστικών ευελιξιών.
Η φαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη συνεχίζει να επενδύει κατΆ εκτίμηση 36.500 εκατ. ευρώ σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) κάθε χρόνο. Απασχολεί άμεσα περίπου 765.000 ανθρώπους και, σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσίευσε η PwC τον Ιούνιο του 2019, υποστηρίζει περίπου 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.  
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος