Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ε.Ο.Φ.: «Ασφαλή για χρήση τα εμβόλια Rotarix - Rotateq»

26/5/2010
Η σύσταση βασίζεται σε αντίστοιχες αποφάσεις του EMEA και της FDA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης που αφορούσε στο φαρμακευτικό ανοσολογικό προϊόν - εμβόλιο Rotarix -Κόνις και διαλύτης για πόσιμο εναιώρημα της εταιρείας GlaxoSmithKline Biologicals, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ενημερώνει τους Επαγγελματίες Υγείας και ιδιαίτερα στους Παιδιάτρους ότι μετά τα νεώτερα δεδομένα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε σχέση με τα από του στόματος εμβόλια που περιέχουν ροταϊούς (Rotarix και RotaTeq):

Ανακαλεί τη σύσταση για μη χρήση του Rotarix, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του FDA των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας από τη χρήση των δύο εμβολίων Rotarix και RotaTeq.

Ο Ε.Ο.Φ. υπενθυμίζει ότι τα εμβόλια αυτά δίνονται από του στόματος σε παιδιά 6 μηνών και μεγαλύτερα για προστασία από γαστρεντερίτιδα (διάρροια και εμετός) λόγω λοίμωξης από ροταϊό. Και στα δύο εμβόλια βρέθηκαν τμήματα DNA των ιών χοίρειας προέλευσης PCV (PCV-1 στο Rotarix και PCV-1 και PCV2 στο RotaTeq). Αυτοί οι ιοί είναι γνωστό ότι δεν προκαλούν λοίμωξη ή ασθένεια στον άνθρωπο. Το θέμα αφορά σε θέματα ποιότητας κατά την παραγωγική διαδικασία.

 

Η μέχρι σήμερα αξιολόγηση από τις επιστημονικές επιτροπές δείχνει ότι τα εμβόλια παραμένουν ασφαλή για χρήση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία καθιερώνει την ετήσια Δωρεά Ν. Ρασσιάς
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή


Σχετικά άρθρα

Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή
Εξαφανίστηκαν από τα ράφια αμοξικιλλίνη και παιδικά εμβόλια
Την καθημερινή αγωνία των φαρμακοποιών αναλύει η Β. Λαζαροπούλου
Στο παρά πέντε η διάταξη για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία
Ο Αδ. Γεωργιάδης στοχεύει να καλύψει και άλλα αιτήματα του κλάδου