Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Καθημερινή Health Summit: Σε εξέλιξη 281 μελέτες παγκοσμίως που αφορούν τη mRNA
Η τεχνολογία χαρακτηρίστηκε «επανάσταση»
ΕΦΕΧ: Ετοιμάζει ενημερωτική καμπάνια για την αξία της αυτοφροντίδας
Το θέμα συζητήθηκε με την αν. υπουργό Υγείας Α. Γκάγκα

Ε.Ε.: Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας

29/9/2021 5:37:02 μμ
Για σημαντικό βήμα προς τη μεταρρύθμιση κάνει λόγο η Στέλλα Κυριακίδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο ένα διαχρονικό και ανθεκτικό στις κρίσεις κανονιστικό πλαίσιο για το φαρμακευτικό τομέα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο βήμα προς μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση, όπως ανακοινώθηκε στη φαρμακευτική στρατηγική για την Ευρώπη που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2020.

Η δημόσια διαβούλευση αφορά κυρίως: • τις επιδόσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ • τις μη καλυπτόμενες ιατρικές ανάγκες • τα κίνητρα για καινοτομία • τη μικροβιακή αντοχή • τη μελλοντική θωράκιση του κανονιστικού πλαισίου για τα νέα προϊόντα • τη βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα • την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών αγορών με σκοπό τη διασφάλιση οικονομικώς προσιτών φαρμάκων • την επαναστόχευση φαρμάκων • την ασφάλεια του εφοδιασμού φαρμάκων • την ποιότητα και την παρασκευή φαρμάκων • τις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Η διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει δώδεκα εβδομάδες, έως τις 21 Δεκεμβρίου, θα συγκεντρώσει απόψεις τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για τη μεταρρύθμιση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ έως το τέλος του επόμενου έτους. Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και κατάλληλο κανονιστικό πλαίσιο για τα φαρμακευτικά προϊόντα το οποίο να ανταποκρίνεται στην αποστολή του. Το πλαίσιο αυτό έχει ζωτική σημασία για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας και για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα στελέχη είναι υπερδεκαπλάσια από πέρσι
Ποια σκευάσματα μπορείτε να χορηγήσετε στους ασθενείς με ασφάλεια


Σχετικά άρθρα

Ν. Χρηστάκης: 16 τρισ. δολάρια μας έχει κοστίσει μέχρι τώρα η πανδημία
Ομιλία του στο Συνέδριο της Καθημερινής Athens Health Summit
COVID-19: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση των εμβολίων
Θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή 19/11 το βράδυ
Ευρωπαϊκή Ένωση: Πράσινο φως για δύο φάρμακα κατά της COVID-19
Τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεκινήσουν να τα χρησιμοποιούν