Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Dyomed: Συνεχίζεται το «Πρόγραμμα Πρόληψης στο Φαρμακείο»

19/1/2024 12:04:20 πμ
Ενημερωτική δράση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και το self testing
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης φαρμακοποιών και ενημέρωσης κοινού σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και άλλα νοσήματα και με τον πιο απλό τρόπο πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης μέσω του αυτοελέγχου (self testing). 


Πρόκειται για το «Πρόγραμμα Πρόληψης στο Φαρμακείο», μια καινοτόμο και δωρεάν δράση πρόληψης από την ομάδα «Prevention Promoters» και την ελληνική εταιρεία ανάπτυξης, έρευνας, κατασκευής και προώθησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Dyonmed. Το Πρόγραμμα που συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και αφορά επίσης τον καρκίνο του στομάχου, την πρόληψη του νεφρωσικού συνδρόμου και καρδιαγγειακού κινδύνου στους διαβητικούς και υπερτασικούς ασθενείς καθώς και την εμμηνόπαυση.


Οι αριθμοί μπορούν να δείξουν τη δύναμη αλλά και τη δυνητική θετική επίδραση της δράσης στη Δημόσια Υγεία:

  • 1100 φαρμακεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Πρόληψης
  • 1200 ημέρες εκπαίδευσης και πρόληψης
  • 3000 δωρεάν τεστ αυτοδιάγνωσης.

Η Dyonmed ενημερώνει ότι κάθε χρόνο ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου σε όλο τον κόσμο, ενώ στις δυτικές κοινωνίες αποτελεί τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο για άντρες και γυναίκες. Κατά τις ημέρες πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, οι Prevention Rromoters θα παρέχουν δωρεάν Colon Test στο κοινό, μία εύκολη και εντελώς ανώδυνη αυτοεξέταση που γίνεται στο σπίτι.

Οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να γίνουν μέρος αυτής της δράσης προσφοράς μπορούν να βρουν πληροφορίες εδώ. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρωμένο σχέδιο κατέθεσε ο ΠΦΣ στο υπουργείο Υγείας
Όπως τα κατέγραψε το ταξιδιωτικό περιοδικό Suitcase






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δυναμική παρουσία στο 7ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου
Σε κοινό περίπτερο με τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ ενίσχυσαν τον διάλογο για το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
ΣΥ.ΦΑ. Θράκης: Δυναμική ανάπτυξη το 2025 με 45 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις
Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει τη σταθερή ανοδική του πορεία
Ο ΟΦΕΤ στο 2ο Αραβο-Ελληνικό Συνέδριο Υγείας
«Οικοδομώντας γέφυρες συνεργασίας για την υγεία, την καινοτομία και την ανάπτυξη»
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας
Σύμφωνα με την έκδοση Leading Employers in Greece 2026 της ICAP CRIF