Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Δοκιμές νέων φαρμάκων σε 12.000 γυναίκες

12/6/2007
Ελπιδοφόρες ανακαλύψεις κατά του καρκίνου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΟι δοκιμές απέδειξαν ότι τα φάρμακα των ορμονικών θεραπειών είναι τουλάχιστον τόσο αποτελεσματικά όσο η χημειοθεραπεία στις γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία κάτω των 40 ετών και το σημαντικότερο, με λιγότερες παρενέργειες.

Ελπίδες τόσο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού όσο και νια τη διάγνωση του για χιλιάδες γυναίκες δίνουν δυο νέες επιστημονικές έρευνες. Σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές, που πραγματοποίησαν δοκιμές σε 12.000 γυναίκες, τα νέα φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές ετησίως, δίχως να είναι απαραίτητο να υποστούν εξαντλητική χημειοθεραπεία.

Οι δοκιμές απέδειξαν ότι τα φάρμακα των ορμονικών θεραπειών είναι τουλάχιστον τόσο αποτελεσματικά όσο η χημειοθεραπεία στις γυναίκες που βρίσκονται στην ηλικία κάτω των 40 ετών και το σημαντικότερο, με λιγότερες παρενέργειες.

Αυτό σημαίνει ότι οι νεότερες γυναίκες που νοσούν θα μπορούν ακόμη να τεκνοποιήσουν. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι μέχρι 5.500 γυναίκες κάθε χρόνο οι οποίες αναπτύσσουν καρκίνο του μαστού πριν από την εμμηνόπαυση θα ωφεληθούν από φάρμακα όπως Zoladex, το οποίο εμφυτεύεται μία φορά το μήνα ως μόσχευμα κάτω από το δέρμα στην περιοχή του στομαχιού.

Τα φάρμακα αυτά αντιμετωπίζουν τους καρκίνους που είναι «ευαίσθητοι» σης ορμόνες, δηλαδή σε εκείνους που υποκινούνται από τα οιστρογόνα. Περίπου τα δύο τρίτα των καρκίνων που εμφανίζονται στις νεότερες γυναίκες είναι «ευαίσθητοι» στις ορμόνες.

Εξάλλου, στις πρόσφατες δοκιμές που πραγματοποίησαν οι Βρετανοί ερευνητές αποδείχτηκε ότι τα φάρμακα των ορμονικών θεραπειών μπορούν να ενισχύσουν τη δράση της χημειοθεραπείας. Ο συνδυασμός των δύο θεραπειών απέτρεψε την επανεμφάνιση του καρκίνου σχεδόν κατά 13% και μείωσε το ποσοστό των θανάτων κατά 15%.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα


Σχετικά άρθρα

Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα γίνονται υπερμεταδότες αν νοσούν από Covid-19
Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ
Βουδεσονίδη: Μειώνει την επείγουσα ανάγκη νοσηλείας λόγω Covid-19
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει ότι ενδεχομένως να αποτελεί το νέο μας όπλο
Pfizer: Αναπτύσσει νέο χάπι για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2
210 επιστήμονες εργάστηκαν πυρετωδώς τον τελευταίο χρόνο