Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Τι κερδίζει το χονδρεμπόριο από τα φάρμακα
Πώς διανέμονται οι τζίροι σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων
Φαρμακαποθηκάριοι: Οι 9 φαρμακευτικές εταιρείες που υπο-εφοδιάζουν την αγορά
Να θεσπιστεί υποχρεωτική, e-συνταγογράφηση στη θετική λίστα

Δίκαιο σύστημα για την τιμολόγηση των φαρμάκων ζητά ο Σ.Φ.Ε.Ε.

3/4/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςΤα παράβολα στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ε.Ε.

Σύμφωνα με έρευνα του I.O.B.E., στις 52 από τις 75 περιπτώσεις παραβόλων που εξετάστηκαν, η Ελλάδα ξεπερνά το μέσο όρο των 14 χωρών τα Ε.Ε., ενώ το ύψος των παραβόλων
υπερβαίνει τον αντίστοιχο μέσο όρο κατά 55%.

 

Ο Σ.Φ.Ε.Ε. ζητά από την κυβέρνηση δίκαιο σύστημα για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων ζητεί από την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), οι εκπρόσωποι του οποίου σημειώνουν την ανάγκη προαγωγής της δημόσιας υγείας και εκσυγχρονισμού των ταμείων και των νοσοκομείων. Ο πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε, Διονύσιος Φιλιώτης, παρουσιάζοντας στις 26 Μαρτίου τις προτάσεις του Συνδέσμου, σχολίασε την απόφαση της κυβέρνηση; Να αυξήσει τα παράβολα που απαιτούνται για περιπτώσεις όπως η χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων ή η επέκταση, η ανανέωση και η τροποποίηση άδειας κυκλοφορίας, τόνισε ότι οι ενέργειες όπως αυτή μόνο θετικά δεν επιδρούν για τις νέες επενδύσεις στην αγορά φαρμάκου. Ειδικότερα ο κ. Φιλώτης τόνισε ότι τα παράβολα στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ε.Ε., αφού σύμφωνα με έρευνα του I.O.B.E., στις 52 από τις 75 περιπτώσεις παραβόλων που εξετάστηκαν, η Ελλάδα ξεπερνά το μέσο όρο των 14 χωρών τα Ε.Ε., ενώ το ύψος των παραβόλων υπερβαίνει τον αντίστοιχο μέσο όρο κατά 55%. Αναφερόμενος στην ενιαία μηχανοργάνωση των ταμείων, εί0πε πως καθίσταται αναγκαία δεδομένου ότι θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση πόρων για το δημόσιο ταμείο της τάξης των 4 με 5 δις. Ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων, χαρακτήρισε σημαντική την κίνηση του υπουργείου Ανάπτυξης να προχωρήσει στην αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στις εταιρείες να διατηρήσουν στην αγορά παλαιά, φθηνά και καταξιωμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, που μέχρι πρότινος πωλούνταν σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η δημοσίευση προσέλκυσε χιλιάδες αναγνώστες και καλύφθηκε από 100+ ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο


Σχετικά άρθρα

Βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ για τη διαχρονική της προσφορά στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Η βράβευση δόθηκε από το ΕΚΠΑ σε ειδική εκδήλωση
Pfizer Hellas Band: Μια ιδιαίτερη εορταστική μουσική βραδιά
Από την Emfasis Foundation και το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Συνδυαστικά εμβόλια γρίπης & Covid-19 ετοιμάζουν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες
Ενώ προβλέπουν ότι ο εμβολιασμός κατά του Sars-Cov-2 θα γίνει ετήσιος