Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δη.Ε.Φ. προς συνδικαλιστές: Όχι στην εξυπηρέτηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων

16/2/2022 5:06:11 μμ
Τα προβλήματα στα φαρμακεία διογκώνονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για μείζονα και απογοητευτική αδράνεια κατηγορεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους η νεοσύστατη παράταξη Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (Δη.Ε.Φ.), τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα φαρμακεία ολοένα και γιγαντώνονται.

Μάλιστα καταφέρεται ενάντια στη συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία -όπως αναφέρει η Δη.Ε.Φ.- λειτουργεί προασπίζοντας τα προσωπικά της συμφέροντα αντί τα κοινά. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που απέστειλε η παράταξη στο f.daily, αναφέρεται:

«Τη στιγμή που ο κλάδος πανηγυρίζει εν έτει 2022 για τα αυτονόητα του εκσυγχρονισμού της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη διαφαινόμενη κατάργηση των πράσινων συνταγών, το οικονομικό αποτύπωμα της οποίας στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ελληνικών φαρμακείων είναι μηδενικό, η πληθώρα των θεσμικών ζητημάτων για τα οποία ως σήμερα μόνο προφορικές δεσμεύσεις υπάρχουν και τα οποία εν δυνάμει θα είχαν ουσιαστικό θετικό οικονομικό πρόσημο (κατάργηση-μείωση rebate, κατάργηση του ληστρικού 0,8% επί της λιανικής τιμής χορήγησης πρωτότυπων φαρμάκων, επιστροφή ΦΥΚ κ.ά.) παραμένουν σε απογοητευτική αδράνεια.

Την ίδια ώρα που οι τραγικές ελλείψεις φαρμάκων σε συνδυασμό με τη χλιαρή αντίδραση του ΕΟΦ κάνουν την καθημερινή λειτουργία των φαρμακείων μας επικίνδυνα προβληματική, πληροφορούμαστε ότι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης δραστηριοποιούνται ΝΟΜΙΜΩΣ σε επαγγελματικούς τομείς με τρόπο που προασπίζει αποκλειστικά και ΝΟΜΙΜΩΣ τα προσωπικά τους συμφέροντα εις βάρος τις περισσότερες φορές του συλλογικού, το οποίο εκλέχτηκαν να υπηρετούν. Σεβόμαστε τους επιτυχημένους επιχειρηματίες που ακολουθούν με αξιοζήλευτη χάρη τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, αποζητούμε όμως τους συνδικαλιστικά ακέραιους εκπροσώπους. Βέβαια στην τελική όλα θα κριθούν στην καταμέτρηση…».

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δη.Ε.Φ. και αντιπρόεδρο του ΦΣΑ, Αδαμάντιο Ψαριανό:
«Η θέση ευθύνης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου επιβάλλει και απαιτεί συμπεριφορές που προασπίζουν και προωθούν τα συμφέροντα του ελληνικού φαρμακείου».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη