Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Δη.Ε.Φ. προς συνδικαλιστές: Όχι στην εξυπηρέτηση προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων

16/2/2022 5:06:11 μμ
Τα προβλήματα στα φαρμακεία διογκώνονται
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για μείζονα και απογοητευτική αδράνεια κατηγορεί τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους η νεοσύστατη παράταξη Δημιουργική Ένωση Φαρμακοποιών (Δη.Ε.Φ.), τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα φαρμακεία ολοένα και γιγαντώνονται.

Μάλιστα καταφέρεται ενάντια στη συνδικαλιστική ηγεσία, η οποία -όπως αναφέρει η Δη.Ε.Φ.- λειτουργεί προασπίζοντας τα προσωπικά της συμφέροντα αντί τα κοινά. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που απέστειλε η παράταξη στο f.daily, αναφέρεται:

«Τη στιγμή που ο κλάδος πανηγυρίζει εν έτει 2022 για τα αυτονόητα του εκσυγχρονισμού της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τη διαφαινόμενη κατάργηση των πράσινων συνταγών, το οικονομικό αποτύπωμα της οποίας στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των ελληνικών φαρμακείων είναι μηδενικό, η πληθώρα των θεσμικών ζητημάτων για τα οποία ως σήμερα μόνο προφορικές δεσμεύσεις υπάρχουν και τα οποία εν δυνάμει θα είχαν ουσιαστικό θετικό οικονομικό πρόσημο (κατάργηση-μείωση rebate, κατάργηση του ληστρικού 0,8% επί της λιανικής τιμής χορήγησης πρωτότυπων φαρμάκων, επιστροφή ΦΥΚ κ.ά.) παραμένουν σε απογοητευτική αδράνεια.

Την ίδια ώρα που οι τραγικές ελλείψεις φαρμάκων σε συνδυασμό με τη χλιαρή αντίδραση του ΕΟΦ κάνουν την καθημερινή λειτουργία των φαρμακείων μας επικίνδυνα προβληματική, πληροφορούμαστε ότι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης δραστηριοποιούνται ΝΟΜΙΜΩΣ σε επαγγελματικούς τομείς με τρόπο που προασπίζει αποκλειστικά και ΝΟΜΙΜΩΣ τα προσωπικά τους συμφέροντα εις βάρος τις περισσότερες φορές του συλλογικού, το οποίο εκλέχτηκαν να υπηρετούν. Σεβόμαστε τους επιτυχημένους επιχειρηματίες που ακολουθούν με αξιοζήλευτη χάρη τους νόμους της ελεύθερης αγοράς, αποζητούμε όμως τους συνδικαλιστικά ακέραιους εκπροσώπους. Βέβαια στην τελική όλα θα κριθούν στην καταμέτρηση…».

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Δη.Ε.Φ. και αντιπρόεδρο του ΦΣΑ, Αδαμάντιο Ψαριανό:
«Η θέση ευθύνης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του κλάδου επιβάλλει και απαιτεί συμπεριφορές που προασπίζουν και προωθούν τα συμφέροντα του ελληνικού φαρμακείου».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και καταγράφουν σημαντική αύξηση των παραγγελιών τους


Σχετικά άρθρα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
Τα φαρμακεία αποτελούν μια από τις πιο ανερχόμενες τάσεις στο online delivery
Και καταγράφουν σημαντική αύξηση των παραγγελιών τους
Συνολική διαχείριση των ασθενών με διαβήτη πετυχαίνουν οι φαρμακοποιοί
Σύμφωνα με μελέτη ανασκόπησης του Yale New Haven Health System