Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«Δεν είναι τρίχες. Είναι τα μαλλιά σου!»

18/3/2024 9:30:55 μμ
Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της ΕΔΑΕ για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) διεξάγει καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τις παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής. Με ένα μήνυμα μονοδιάστατο, ξεκάθαρο και δυναμικό και μια εικόνα που όλοι λίγο-πολύ έχουμε βιώσει, η καμπάνια, που έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει όλο τον μήνα, μιλάει σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες κάθε ηλικίας για την απώλεια τριχών, τις μορφές αλωπεκίας και τις νέες θεραπείες που δίνουν λύσεις.


«Εδώ και λίγους μήνες κυκλοφορούν σύγχρονες καινοτόμες θεραπείες που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά αποτελεσματικά το ιδιαίτερα δυσίατο πρόβλημα της γυροειδούς αλωπεκίας (τριχοφάγου) σε άνδρες και γυναίκες. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν υπεύθυνα ότι για οποιαδήποτε μορφή τριχόπτωσης θα πρέπει να επισκεφθούν άμεσα το δερματολόγο τους, που είναι ο μόνος ειδικός γιατρός», επισημαίνει ο Ιωάννης Μπάρκης, πρόεδρος της ΕΔΑΕ.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΔΑΕ, το 25% των ανδρών πάσχει από ανδρογενετική αλωπεκία, το 65% εμφανίζει κάποιο είδος τριχόπτωσης μέχρι την ηλικία των 35 ετών και το 85% παρουσιάζει έως την ηλικία των 50 ετών εμφανή αραίωση. Παράλληλα μία στις 4 γυναίκες επηρεάζεται από τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών, με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ 25 και 35 ετών. 


Η καμπάνια έχει ξεκινήσει το ταξίδι της στο ραδιόφωνο, προβάλλεται σε πάνελ στους σταθμούς του μετρό και μέσω των social media, Facebook και Instagram, ταξιδεύει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια. Η καμπάνια διεξάγεται με την ευγενική υποστήριξη των: Frezyderm, Regain και Lilly.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Διαφημίζει το φάρμακο κατά της ημικρανίας






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους