Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μάσκες και αντισηπτικά

28/6/2022 12:16:04 πμ
Το 6% θα παραμείνει έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τον Α. Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παραμένει τελικά ο ΦΠΑ 6% σε προϊόντα προστασίας από την Covid-19, όπως είναι οι μάσκες, τα ιατρικά γάντια, το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά διαλύματα, μαντιλάκια κτλ. έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα με όσα είπε στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, την Τρίτη 28/6 προωθείται η σχετική τροπολογία στη Βουλή, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 δεν επιτρέπει την άρση του μέτρου στις 30 Ιουνίου, όπως προέβλεπε η εν ισχύ νομοθετική παρέμβαση.

«Οι τιμές θα παραμείνουν οι ίδιες μέχρι το τέλος του χρόνου και βλέπουμε. Όσο παραμένει η πανδημία, δεν θα αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, ο ΦΠΑ θα εκτοξευόταν στο 24% την 1η Ιουλίου, που θα συνεπαγόταν σημαντικές αυξήσεις στις τιμές. Όπως δημοσίευσε το newmoney.gr, τα ιατρικά γάντια μιας χρήσεως θα αυξάνονταν από περίπου 7-9 ευρώ σήμερα σε έως και 12 ευρώ (τα 100 τμχ) ή από 4-6 ευρώ σε 5-7 ευρώ οι συσκευασίες 50 τεμαχίων μάσκες μιας χρήσεως.

Υπό το φόβο αυτής της αναμενόμενης αύξησης ο Φ.Σ. Ρεθύμνου έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να διατηρήσει το χαμηλό συντελεστή: «Καθώς βρισκόμαστε ήδη σε έξαρση νέου πανδημικού κύματος και επιπλέον το σύνολο της κοινωνίας έχει να αντιμετωπίσει τις τεράστιες αυξήσεις σε ενέργεια και αγαθά, καλούμε την κυβέρνηση να διατηρήσει το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη αντισηψίας και ατομικής προστασίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μιλάμε για παροιμιώδη κοινωνική και υγειονομική αναλγησία», ανέφερε ο Σύλλογος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας
Με αφορμή σκεύασμα που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και τελικά αποσύρθηκε






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό