Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


DEMO: Βραβεύτηκε με Gold Award στα Manufacturing Excellence Awards 2022

11/11/2022 6:03:52 πμ
Για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από αριστερά: Σ. Κομνηνού BD Officer, Κ. Ξένος R&D Manager Post Approval, Π. Καλούδης R&D Manager Pre Approval, Ε. Λιώλη Laboratories Construction Department Officer, Μ. Ξένου Director of R&D Final Product, Μ. Τσιαγκάνης Senior Director Quality Operations QC/QP, Ε. Ιωαννίδη Microbiological Quality Control Manager Laboratories Construction Supervisor, Ν. Καραμπότση Laboratories Construction Department Officer
Με το βραβείο GOLD στην κατηγορία Έρευνα & Ανάπτυξη των Manufacturing Excellence Awards 2022 βραβεύθηκε η DEMO για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, που εγκαινιάστηκε επισήμως το 2022 και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 6ετούς επενδυτικού πλάνου €356 εκατ. της εταιρείας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο φαρμακευτικής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Βόρεια Ελλάδα, συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ. που περιλαμβάνουν 13 υπερσύγχρονα εργαστήρια με κορυφαίο εξοπλισμό αιχμής, όπως -το μοναδικό σε μη ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα- Εργαστήριο Πυρηνικού Συντονισμού που επιτρέπει την αποτύπωση και ταυτοποίηση της δομής των οργανικών μορίων. 

Το Κέντρο εστιάζει τόσο στην ανάπτυξη τελικών φαρμάκων όσο και στην έρευνα και ανάπτυξη πρώτων υλών φαρμάκων που θα τροφοδοτήσουν τα υπό κατασκευή εργοστάσια της εταιρείας στην Τρίπολη για την παραγωγή πρώτων υλών σε βιομηχανική κλίμακα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο η DEMO θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη ενός σημαντικού τομέα της φαρμακοβιομηχανίας σε ελληνικό έδαφος, συμβάλλοντας στην επάρκεια σε φαρμακευτικά προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης συνολικά.

Ο Μιχάλης Τσιαγκάνης, Senior Director Quality Operations QC/QP της DEMO δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το ερευνητικό κέντρο θα προσφέρει πάνω από 100 νέες θέσεις εργασίας στους επιστήμονες της Βόρειας Ελλάδας και θα αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία της ακαδημαϊκής κοινότητας με την ελληνική βιομηχανία».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την πολυετή συνεισφορά & στήριξή της στον τομέα του Νεφρού


Σχετικά άρθρα

DEMO: Εισάγει ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας
Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Τ. Τερζής: Πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ΣΥ.ΦΑ.
Η κατακερματισμένη αγορά δεν είναι βιώσιμη, δηλώνει ο άρτι εκλεχθείς πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θράκης