Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δ. Ευγενίδης: Ο κομβικός ρόλος των φαρμακείων θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέλλον με προσοχή

30/5/2022 1:38:44 πμ
Δηλώσεις του προέδρου του ΦΣΘ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για το αποτύπωμα που άφησε ο κλάδος των φαρμακείων στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια της πανδημίας μίλησε αναλυτικά ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Δ. Ευγενίδης κατά τη διάρκεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής.

«Οι φαρμακοποιοί αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε πάντα στις επάλξεις του υγειονομικού αγώνα με την καθημερινή, συνεχή και άοκνη προσφορά υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, πολλές φορές ξεπερνώντας τις δυνάμεις μας.  Πιστεύω ακράδαντα ότι η πανδημία ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον κομβικό ρόλο του ελληνικού φαρμακείου στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων στη χώρα μας κι αυτή είναι μια κατάκτηση την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με προσοχή στο μέλλον. Για να φτάσουμε όμως στο αποτέλεσμα αυτό, έπρεπε να πείσουμε την Πολιτεία ότι μπορεί να μας υπολογίζει ως χώρο παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε απλώς ένα κατάστημα από όπου χορηγούμε φάρμακα μεταξύ πολλών άλλων ειδών, αλλά ένας χώρος όπου υπάρχει καθημερινά, όλο το 24ωρο, ένας επιστήμονας υγείας τον οποίο μπορούν να συμβουλευτούν οι συμπολίτες μας», σημείωσε. 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 3 στρογγυλά τραπέζια, 12 ομιλίες ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος και συμμετείχαν καθηγητές από τα τρία Τμήματα Φαρμακευτικής της χώρας, από Ιατρικές Σχολές και διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο