Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη


COVID-19: Έξι φαρμακευτικές εταιρείες ανταλλάσσουν πληροφορίες για την ανάπτυξη των φαρμάκων τους

28/7/2020 12:41:55 μμ
Στόχος η αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς τους, αν πάρουν έγκριση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έξι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν πιθανές θεραπείες κατά της COVID-19 πήραν έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των μονοκλωνικών αντισωμάτων τους. Απώτερος στόχος είναι να αναβαθμίσουν εκ των προτέρων τις παραγωγικές διαδικασίες τους, ώστε να διαθέσουν το συντομότερο δυνατό τις θεραπείες στους ασθενείς, εφόσον πάρουν άδεια κυκλοφορίας.


Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά τις εταιρείες Eli Lilly, AstraZeneca, Genentech της Roche, Amgen, GlaxoSmithKline και AbCellera, οι οποίες θα μοιράζονται πληροφορίες για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και ικανότητές τους, τις πρώτες ύλες και άλλες ουσίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη αποτελεσματικών μονοκλωνικών αντισωμάτων. Οι πληροφορίες που δεν επιτρέπεται να κοινοποιήσουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες είναι τα κόστη παραγωγής και τιμολόγηση, ώστε να αποφευχθεί πιθανή αντιανταγωνιστική συμπεριφορά.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που έδωσε την έγκριση για την ανταλλαγή πληροφοριών, «η ζήτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα στοχεύουν την COVID-19 είναι πιθανό να ξεπεράσει τις ποσότητες που θα μπορούσε να παράγει μια εταιρεία από μόνη της.


Επιπλέον, η αναμονή για την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να καθυστερήσει την πρόσβαση σε αυτά τα δυνητικά σωτήρια φάρμακα για πολλούς μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες του έθνους να καταπολεμήσει την COVID-19».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

1η Αυγούστου 1980 - 1η Αυγούστου 2020


Σχετικά άρθρα

Σε σύμβαση με την Gilead προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Για να εξασφαλίσει πρόσβαση στη ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία της COVID-19
Pfizer και η BioNTech: Ξεκινούν τελικές δοκιμές στο εμβόλιο κατά του SARS-COV-2
Εάν εγκριθεί θα παραδοθούν 100 εκατ. δόσεις έως τα τέλη του 2020
Η COVID-19 θα αυξήσει τους θανάτους από καρκίνο
Σύμφωνα με άρθρο στο Science
Μείωση των εμφραγμάτων λόγω... κορονοϊού
Τα αποτελέσματα της πρώτη μεγάλης έρευνας στην Ελλάδα