Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Βορίδης: "Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα"

8/12/2014 10:21:18 πμ
Πιέσεις από την τρόικα επαναφέρουν την κρίσιμη για την υγεία αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω, φαίνεται ότι κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της αύξησης του Φ.Π.Α. στα φάρμακα.

Ενώ θεωρείτο ότι είχε αποφύγει το διπλασιασμό του (από 6,5% που είναι σήμερα), εμφανίζεται τώρα να πιέζεται εκ νέου από την τρόικα.

Στην περίπτωση που ενδώσει, οι τιμές των φαρμάκων θα αυξηθούν, προκαλώντας επιβάρυνση στους ασφαλισμένους και σε ολόκληρο το κύκλωμα της αγοράς.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, καθώς ο φαρμακευτικός προϋπολογισμός του είναι "κλειδωμένος" στα 2 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο υπουργός Υγείας πυροδότησε το θέμα, δηλώνοντας το Σάββατο ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί:

"Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο ΦΠΑ στα φάρμακα. Δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις. Δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση", ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο ΣΚΑΙ.

Έσπευσε δε να επισημάνει ότι ο ΦΠΑ είναι φορολογικό θέμα και ως τέτοιο αφορά το υπουργείο Οικονομικών.


Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) Κωνσταντίνος Λουράντος χαρακτηρίζει εγκληματική ακόμη και τη σκέψη:

"Αύξηση του ΦΠΑ σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός μετά από όσα έχει υποστεί θα παραμείνει χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη και με την βούλα κυβέρνησης και δανειστών".

Η αγορά ελπίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει στις πιέσεις της τρόικας.

Υπάρχουν δε σκέψεις ότι πρόκειται για ένα από τα θέματα, στα οποία η κυβέρνηση θα φανεί ότι δεν υποχωρεί, αλλά υπογείως θα "δώσει" στην τρόικα άλλα, όπως στο ασφαλιστικό...

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το 72% των επαγγελματιών υγείας συνιστούν τη χρήση τους για την παρακολούθηση της υγείας
Εκπαιδευτική ημερίδα από την εταιρεία NAOS και το PR Agency LMPR






Σχετικά άρθρα

Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
ΕΟΦ: Προσοχή στον διαχωρισμό συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων φυτικής προέλευσης
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία