Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Βασανίζονται οι φαρµακοποιοί και οι πολίτες για το κλείσιµο των εµβολίων Covid-19

18/2/2021 3:41:26 μμ
Επιστολή του ΠΦΣ προς τον γ.γ του υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ευρύτερη περιοχή της 'Αρτας οι πολίτες άνω των 75 ετών δεν µπορούν να έχουν πρόσβαση στα εµβόλια της Pfizer καθώς δεν είναι διαθέσιµα, σύµφωνα µε τον Φαρµακευτικό Σύλλογο της περιοχής. Το ίδιο ακριβώς συµβαίνει και στην περιοχή της Θήβας, µε αποτέλεσµα οι φαρµακοποιοί να αδυνατούν να βρουν διαθέσιµο ραντεβού για τους ασθενείς τους, να ταλαιπωρούνται αµφότεροι και οι επιπλέον οι ηλικιωµένοι πολίτες να διαµαρτύρονται για την όλη διαδικασία.

Παντελή έλλειψη εµβολίων και εµβολιαστικών κέντρων ανακοίνωσε και ο Φ.Σ. Λάρισας, επισηµαίνοντας πως «δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιµες ηµεροµηνίες για εµβολιασµό, όπως δεν υπάρχουν και αρκετά εµβολιαστικά κέντρα που να επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσµού της ευρύτερης περιοχής».
Το ∆Σ του Συλλόγου µάλιστα αναφέρει στη µακροσκελή επιστολή του πως υπάρχει προβληµατισµός και από την απουσία οποιασδήποτε ενέργειας µέχρι στιγµής για τον εµβολιασµό ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να µετακινηθούν, λόγω σωµατικής ανικανότητας, αν και τόσο σηµαντικό είναι για όλους αυτούς να προστατευθούν έναντι της νόσου Covid-19. «Προβληµατιζόµαστε για το γεγονός της παράλειψης, µέχρι στιγµής, από την εισαγωγή στην πλατφόρµα χιλιάδων ασθενών µε σοβαρά προβλήµατα υγείας που δεν πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και ενώ είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα κριτήρια µε τα οποία θα προωθούνταν ο εµβολιασµός στο γενικό πληθυσµό δεν θα ήταν µόνο ηλικιακά», σηµειώνει ο Σύλλογος. 

Αντίστοιχα, και ο Φ.Σ. Κορινθίας ενηµερώνει τους πολίτες ότι δεν εµφανίζονται διαθέσιµα ραντεβού για εµβολιασµό έναντι της Covid-19 σε κανένα από τα ήδη λειτουργούντα κέντρα εµβολιασµού της Περιφέρειας Κορινθίας για τις ηλικιακές οµάδες 75 και άνω.

Παρέµβαση του ΠΦΣ στον Μ. Θεµιστοκλέους

Αυτή η κατάσταση που επικρατεί σε τέσσερις µεγάλους Φαρµακευτικούς Συλλόγους της χώρας οδήγησε τον ΠΦΣ στο να αποστείλει επιστολή προς τον γ.γ. του υπ. Υγείας Μάριο Θεµιστοκλέους, στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν αναφορές από πολλούς Φαρµακευτικούς Συλλόγους της χώρας µας για σοβαρά προβλήµατα στη διαδικασία κλεισίµατος των ραντεβού στην πλατφόρµα του εµβολιασµού λόγω έλλειψης διαθεσιµότητας ηµεροµηνιών.

«Συγκεκριµένα, πάρα πολλοί συνάδελφοι φαρµακοποιοί διαµαρτύρονται ότι εξαιτίας του ανωτέρω προβλήµατος δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες που ανήκουν στις ηλικιακές οµάδες 75 και άνω µε αποτέλεσµα την ταλαιπωρία και την αµφισβήτηση της αξιοπιστίας του συστήµατος! Επίσης σε πολλές περιπτώσεις κλείνονται ραντεβού σε εµβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται πολύ µακριά από τον τόπο κατοικίας των ενδιαφεροµένων». 

Το ∆Σ ζητά την άµεση επίλυση αυτών των προβληµάτων που ταλαιπωρεί τους πολίτες και παράλληλα στερεί πολύτιµο χρόνο από τους φαρµακοποιούς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου