Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

AbbVie: Ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Η φετινή θέση είναι η έβδομη συνεχής επιβράβευση από το Great Place to Work®
Νέα παρενέργεια καταγράφτηκε για το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer
Υπήρξε πρήξιμο του προσώπου σε άτομα με ιστορικό ενέσεων με δερματικά πληρωτικά
Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests

Βασανίζονται οι φαρµακοποιοί και οι πολίτες για το κλείσιµο των εµβολίων Covid-19

18/2/2021 3:41:26 μμ
Επιστολή του ΠΦΣ προς τον γ.γ του υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ευρύτερη περιοχή της 'Αρτας οι πολίτες άνω των 75 ετών δεν µπορούν να έχουν πρόσβαση στα εµβόλια της Pfizer καθώς δεν είναι διαθέσιµα, σύµφωνα µε τον Φαρµακευτικό Σύλλογο της περιοχής. Το ίδιο ακριβώς συµβαίνει και στην περιοχή της Θήβας, µε αποτέλεσµα οι φαρµακοποιοί να αδυνατούν να βρουν διαθέσιµο ραντεβού για τους ασθενείς τους, να ταλαιπωρούνται αµφότεροι και οι επιπλέον οι ηλικιωµένοι πολίτες να διαµαρτύρονται για την όλη διαδικασία.

Παντελή έλλειψη εµβολίων και εµβολιαστικών κέντρων ανακοίνωσε και ο Φ.Σ. Λάρισας, επισηµαίνοντας πως «δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιµες ηµεροµηνίες για εµβολιασµό, όπως δεν υπάρχουν και αρκετά εµβολιαστικά κέντρα που να επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσµού της ευρύτερης περιοχής».
Το ∆Σ του Συλλόγου µάλιστα αναφέρει στη µακροσκελή επιστολή του πως υπάρχει προβληµατισµός και από την απουσία οποιασδήποτε ενέργειας µέχρι στιγµής για τον εµβολιασµό ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να µετακινηθούν, λόγω σωµατικής ανικανότητας, αν και τόσο σηµαντικό είναι για όλους αυτούς να προστατευθούν έναντι της νόσου Covid-19. «Προβληµατιζόµαστε για το γεγονός της παράλειψης, µέχρι στιγµής, από την εισαγωγή στην πλατφόρµα χιλιάδων ασθενών µε σοβαρά προβλήµατα υγείας που δεν πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και ενώ είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι τα κριτήρια µε τα οποία θα προωθούνταν ο εµβολιασµός στο γενικό πληθυσµό δεν θα ήταν µόνο ηλικιακά», σηµειώνει ο Σύλλογος. 

Αντίστοιχα, και ο Φ.Σ. Κορινθίας ενηµερώνει τους πολίτες ότι δεν εµφανίζονται διαθέσιµα ραντεβού για εµβολιασµό έναντι της Covid-19 σε κανένα από τα ήδη λειτουργούντα κέντρα εµβολιασµού της Περιφέρειας Κορινθίας για τις ηλικιακές οµάδες 75 και άνω.

Παρέµβαση του ΠΦΣ στον Μ. Θεµιστοκλέους

Αυτή η κατάσταση που επικρατεί σε τέσσερις µεγάλους Φαρµακευτικούς Συλλόγους της χώρας οδήγησε τον ΠΦΣ στο να αποστείλει επιστολή προς τον γ.γ. του υπ. Υγείας Μάριο Θεµιστοκλέους, στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν αναφορές από πολλούς Φαρµακευτικούς Συλλόγους της χώρας µας για σοβαρά προβλήµατα στη διαδικασία κλεισίµατος των ραντεβού στην πλατφόρµα του εµβολιασµού λόγω έλλειψης διαθεσιµότητας ηµεροµηνιών.

«Συγκεκριµένα, πάρα πολλοί συνάδελφοι φαρµακοποιοί διαµαρτύρονται ότι εξαιτίας του ανωτέρω προβλήµατος δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες που ανήκουν στις ηλικιακές οµάδες 75 και άνω µε αποτέλεσµα την ταλαιπωρία και την αµφισβήτηση της αξιοπιστίας του συστήµατος! Επίσης σε πολλές περιπτώσεις κλείνονται ραντεβού σε εµβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται πολύ µακριά από τον τόπο κατοικίας των ενδιαφεροµένων». 

Το ∆Σ ζητά την άµεση επίλυση αυτών των προβληµάτων που ταλαιπωρεί τους πολίτες και παράλληλα στερεί πολύτιµο χρόνο από τους φαρµακοποιούς που στηρίζουν την όλη προσπάθεια.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου», με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα
Ενημέρωση της PGEU για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στο επάγγελμα


Σχετικά άρθρα

Α. Βαλτάς: Οι αντοχές έχουν και τα όρια τους
Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα λύση για τα self tests
IQVIA: Αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων διατροφής τον Απρίλιο
Κατά 50% η άνοδος και στα προϊόντα φροντίδας ασθενών
Convert Group: Με +38,3% τρέχουν οι αγορές στα ηλεκτρονικά φαρμακεία το 1ο τρίμηνο του 2021
Στο +46,6% η κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής
Νέες φορολογικές κλίμακες στις ατομικές επιχειρήσεις
Για το οικονομικό έτος 2020 και τις δηλώσεις που θα γίνουν το 2021