Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αύξηση ρεκόρ αναμένεται για την αγορά βιολογικών φαρμάκων

30/4/2018 12:24:06 μμ
Στα 580,5 δισ. δολάρια θα φθάσει επόμενα 8 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ραγδαία αναμένεται τα προσεχή χρόνια η αύξηση της χρήσης βιολογικών φαρμάκων με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι το κόστος για την αγορά τους τα επόμενα οκτώ χρόνια θα ανέρχεται στα 580,5 δισ. δολάρια. 

 

Στην ανάπτυξη αυτή συμβάλλουν η αυξανόμενη εμφάνιση των χρόνιων ασθενειών, οι αδιάκοπες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης και οι συνεχείς επενδύσεις, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της, η Credence Research, Inc.
Σύμφωνα με την έκθεση: "Biological Market Growth, Future Prospects, and Competitive Analysis, 2018 -2026"- η βιολογική αγορά αποτιμήθηκε στα 254,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 580,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μέχρι το 2020 οι χρόνιες ασθένειες θα αντιπροσωπεύουν το 75% των θανάτων παγκοσμίως. Ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες ασθένειες και ο διαβήτης συνεισφέρουν πάνω από το 60% της συνολικής αγοράς. Το 2016, περίπου το 50% των νέων μοριακών οντοτήτων που εγκρίθηκαν από τον FDA ήταν βιολογικές. Οι ανοσοθεραπείες με CAR T-λεμφοκύτταρα είναι οι τελευταίες που εγκρίθηκαν από τον FDA για ογκολογικές ενδείξεις.

Η θεραπευτική επέκταση των βιολογικών σκευασμάτων σε διάφορες ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, η δυσλιπιδαιμία αποδίδεται στην προβλεπόμενη αύξηση. Ωστόσο, η ταχεία επέκταση των βιο-ομοειδών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών σκευασμάτων.

Γεωγραφικά στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η έκθεση, ο EMA έχει λιγότερο αυστηρές πολιτικές για τα βιο-ομοειδή σε σύγκριση με τον αμερικανικό οργανισμό FDA, με αποτέλεσμα η Βόρεια Αμερική να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (από την Ευρώπη) και η πρόβλεψη είναι ότι θα διατηρήσει την κυριαρχία της καθ' όλη την εξεταζόμενη περίοδο.

Η βιολογική αγορά, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, είναι άκρως ανταγωνιστική, αποτελούμενη από εδραιωμένους και κορυφαίους συντελεστές της αγοράς όπως οι Abbvie, Inc., Amgen, Inc., AstraZeneca Plc, Celgene Corporation, Janssen Pharmaceuticals, Inc., Merck & Co. Inc., Novartis AG, Inc., Roche Holding AG, Sanofi SA και Takeda Pharmaceutical Co., Lt.

 

ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου