Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Johnson & Johnson: Σχεδιάζει την ανάπτυξη νέου εμβολίου κατά της
Παράλληλα αξιολογεί και το υπάρχον εμβόλιό της
«Ιστορικός περίπατος» για τα φαρμακεία του παρελθόντος
Στο Ρέθυμνο στις 8 Δεκεμβρίου 2021
Ανησυχία από ΦΣΘ και ΕΛΕΑΝΑ για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων
Με επιστολές τους ζητούν την απόσυρση της διάταξης

Αύξηση ρεκόρ αναμένεται για την αγορά βιολογικών φαρμάκων

30/4/2018 12:24:06 μμ
Στα 580,5 δισ. δολάρια θα φθάσει επόμενα 8 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ραγδαία αναμένεται τα προσεχή χρόνια η αύξηση της χρήσης βιολογικών φαρμάκων με τις προβλέψεις να αναφέρουν ότι το κόστος για την αγορά τους τα επόμενα οκτώ χρόνια θα ανέρχεται στα 580,5 δισ. δολάρια. 

 

Στην ανάπτυξη αυτή συμβάλλουν η αυξανόμενη εμφάνιση των χρόνιων ασθενειών, οι αδιάκοπες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης και οι συνεχείς επενδύσεις, αναφέρει στην τελευταία έκθεσή της, η Credence Research, Inc.
Σύμφωνα με την έκθεση: "Biological Market Growth, Future Prospects, and Competitive Analysis, 2018 -2026"- η βιολογική αγορά αποτιμήθηκε στα 254,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2017 και αναμένεται να φτάσει τα 580,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μέχρι το 2020 οι χρόνιες ασθένειες θα αντιπροσωπεύουν το 75% των θανάτων παγκοσμίως. Ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες ασθένειες και ο διαβήτης συνεισφέρουν πάνω από το 60% της συνολικής αγοράς. Το 2016, περίπου το 50% των νέων μοριακών οντοτήτων που εγκρίθηκαν από τον FDA ήταν βιολογικές. Οι ανοσοθεραπείες με CAR T-λεμφοκύτταρα είναι οι τελευταίες που εγκρίθηκαν από τον FDA για ογκολογικές ενδείξεις.

Η θεραπευτική επέκταση των βιολογικών σκευασμάτων σε διάφορες ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, η δυσλιπιδαιμία αποδίδεται στην προβλεπόμενη αύξηση. Ωστόσο, η ταχεία επέκταση των βιο-ομοειδών έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνολική ανάπτυξη της αγοράς βιολογικών σκευασμάτων.

Γεωγραφικά στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η έκθεση, ο EMA έχει λιγότερο αυστηρές πολιτικές για τα βιο-ομοειδή σε σύγκριση με τον αμερικανικό οργανισμό FDA, με αποτέλεσμα η Βόρεια Αμερική να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (από την Ευρώπη) και η πρόβλεψη είναι ότι θα διατηρήσει την κυριαρχία της καθ' όλη την εξεταζόμενη περίοδο.

Η βιολογική αγορά, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, είναι άκρως ανταγωνιστική, αποτελούμενη από εδραιωμένους και κορυφαίους συντελεστές της αγοράς όπως οι Abbvie, Inc., Amgen, Inc., AstraZeneca Plc, Celgene Corporation, Janssen Pharmaceuticals, Inc., Merck & Co. Inc., Novartis AG, Inc., Roche Holding AG, Sanofi SA και Takeda Pharmaceutical Co., Lt.

 

ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ
Διαθέσιμο στο ΥouTube της εταιρείας


Σχετικά άρθρα

Ανησυχία από ΦΣΘ και ΕΛΕΑΝΑ για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων
Με επιστολές τους ζητούν την απόσυρση της διάταξης
Συνταγογράφηση μόνο από το Δημόσιο για τους ανασφάλιστους
Δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς
Δύο self tests σε όλους τους πολίτες πριν και μετά τις γιορτές
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν στα φαρμακεία
Κ. Μητσοτάκης: 1 self test σε όλους τους ενήλικες από 6-12 Δεκεμβρίου
Και υποχρεωτικός ο εμβολισμός Covid-19 για τους άνω των 60 ετών